25 / 04 / 2024

alüminli çimento

alüminli çimento

Yapı inşaatlarında kullanılan çimento fiyatları, kullanılacağı bölgeye, çimento türüne göre değişkenlik gösteriyor. Çimento fiyatları 2013 ve detayları haberimizde yer alıyor...

Limak Çimento 14-15-16 Şubat'ta talep toplayacak!

Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento'nun açıklanan halka arzında 14-15-16 Şubat 2024 tarihlerinde talep alınacağı açıklandı.

2024'te borsada ne alınırsa gider? Çimento ve inşaat sektörleri için flaş açıklama!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından bu yıl borsada ne alınabileceği ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar... 

Çimento ve beton fiyatlarından sonra sıra demire geldi! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışlarının yakın takibe alındığını açıklamıştı. Bu alanda yapılan denetimler ve yaptırımlar fiyatları geri çekerken gözler demir fiyatlarına çevrildi. Bugün demir fiyatlarına indirim geldi. İşte güncel demir fiyatları...

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

Sanayide düşük karbonlu üretim için yol haritası hazırlığı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında sınırda karbon düzenlemesine tabi olacak düşük karbonlu üretime yönelik çalışma yaptıklarını belirterek, "Demir-çelik, alüminyum, çimento ve gübre sektörleri için yol haritası çalışmaları bitme aşamasında" dedi.

Mustafa Teoman Gürgan nerede doğdu? Batısöke Söke Çimento Sanayii’nde hangi görevi yürütüyor?

Mustafa Teoman Gürgan kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda çalıştı? Batısöke Söke Çimento Sanayii’nde hangi pozisyonda çalışıyor? İşte Mustafa Teoman Gürgan ile ilgili merak edilenler...

Sabit Aydın ne zaman ve nerede doğdu? Batısöke Çimento Sanayi’nde ne iş yapıyor?

Sabit Aydın kimdir? Ne zaman hangi ilde dünyaya geldi? Hangi alanlarda çalıştı? Batısöke Çimento Sanayi’ndeki görevi ne? İşte Sabit Aydın ile ilgili merak edilen her şey...

Çimento fiyatlarına zam geldi! Çimento fiyatları ne kadar oldu? 13 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi

İnşaat sektörünün vagzeçilmez malzemelerinden olan çimentonun fiyatı merak ediliyor. Çimento toorba fiyatı ne kadar? 50 KG torba çimento fiyatı en çok araştılanlar arasında yer alıyor. Edinilen bilgiye göre çimneto fiyatlarına zam geldi. Çimento fiyatları ne kadar oldu?

Çimento fiyatı neden artıyor? 50 kiloluk çimento fiyatı ne kadar? 13 Nisan 2023 fiyat listesi!

Çimento fiyatları inşaat sektöründe olan pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. İşte detaylar!

Nuh Çimento'dan flaş temettü kararı!

Nuh Çimento'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada temmettü dağıtım kararı alındığı bildirildi.

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Demir ve çimento fiyatları azalmaya devam ediyor! Güncel demir ve çimento 10 Eylül 2022 fiyat listesi 

İnşaat denildiğinde ilk akla gelenler demir ve çimentodur. İnşaatın en temel yapı malzeme fiyatları ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki demir ve çimento fiyatları ne kadar? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi..

Bugün demir ve çimento fiyatları ne kadar? Güncel demir ve çimento 9 Eylül 2022 fiyat listesi 

İnşaat denildiğinde ilk akla gelenler demir ve çimentodur. İnşaatın en temel yapı malzeme fiyatları ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki demir ve çimento fiyatları ne kadar? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi..

alüminli çimento Haberi

alüminli çimento

Çimento fiyatları 2013!

Türkiye'de çimento üretimi yapan birçok firma bulunuyor. Çimento fiyatları, çimentonun özelliklerine, türüne ve kullanılacağı bölgeye göre değişkenlik gösteriyor. Buna göre ilk önce çimento çeşitlerinden bahsetmek doğru olacaktır.


Çimento çeşitleri..

Alüminli çimento 

Alümin, silis, demir oksit ve kireç karışımının pişirilmesiyle elde edilen ve içinde en az yüzde 30 oranında alümin bulunan çimentoya deniyor. Bu çimentonun yapımında hammadde olarak kalker ve boksit kullanılıyor. Alüminli çimento 24 saatte yeteri kadar sertlik kazanıyor. Bu çimento sülfatlara ve asitlere karşı dayanıklı olma özelliğine sahip.


Beyaz çimento

Demire bulaşmamış seçme kil ve beyaz kum ve çok saf kireçtaşı kullanılarak yapılan bir portlad çimentosudur.


Beyaz portland çimento

Genellikle beyaz pişen kilden yapılan beyaz renkli çimentodur. Bu çimento, beyaz rengi sağlayan kimi özellikler dışında normal portland çimentosunun aynısıdır. 


Boksit çimentosu

Boksit, kil ve şist...