27 / 04 / 2024

amasra tüneli yolu ne zaman açılacak

amasra tüneli yolu ne zaman açılacak

Amasra Tüneli'nin bağlantı yolu için Fatih Mahallesi'nde iş makineleri çalışmaya başladı. Minimum 13 metre genişliğinde olacak olan yolun hava şartlarına bağlı olarak bir ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor....

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

Honaz Tüneli inşaatında bulundu! Güzergah değiştirildi!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde inşaatına devam edilen Honaz Tüneli'nin bağlantı yolu güzergahında 2 bin yıllık yerleşim yeri bulundu. Projenin güzergahı değiştirildi.

Eğribel Tüneli 2022 yılında tamamlanacak!

Giresun-Dereli-Şebinkarahisar devlet yolu üzerinde yapımı süren Eğribel Tüneli'nin 2022 yılında tamamlanması planalnıyor.

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Yağdonduran Tüneli'nin inşaatında sona geliniyor!

Sivas-Malatya kara yolu üzerinde Ulaş ilçesi sınırlarında bulunan Yağdonduran Tüneli'nin inşaatı 2021 yılında tamamlanacak.

Rize Salarha Tüneli'nde ışık göründü!

Rize Güney Çevre Yolu ile Küçükçayır-Andon yolunu birleştirecek Salarha Tüneli için "Işık Göründü" töreni düzenlendi.

Badal Tüneli 2021'de açılacak!

Amasya Çevre Yolu'nda incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Badal Tüneli'ni de inşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında açmayı planlıyoruz" dedi.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamam!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta inşa edilen, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise 14,5 kilometreyle en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli inşaatının yüzde 68´i tamamlandı...

Yeni Zigana Tüneli'nde ışığa 11 kilometre kaldı!

Doğu Karadeniz'i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda yüzde 62 seviyesine ulaşıldı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 61'i tamam!

Tarihi İpek Yolu üzerinde inşaat çalışmaları devam eden Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda yüzde 61 gerçekleşme sağlandı...

Honaz Tüneli'nde sona gelindi!

Türkiye'nin önde gelen turistik merkezlerini birbirine bağlayacak çevre yolu projesinin en zorlu etabı olan Honaz Tüneli'nde sona gelindi.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı süren çift tüp 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı.

amasra tüneli yolu ne zaman açılacak Haberi

amasra tüneli yolu ne zaman açılacak


Amasra Tüneli'nin bağlantı yolu için Fatih Mahallesi'nde iş makineleri çalışmaya başladı.


Yüklenici firmanın yürüttüğü tünel inşaatının bağlantı yolu olarak planlanan güzergah mezarlığın üzerinden kazıklama yöntemi ile yapılacak Minimum 13 metre genişliğinde olacak olan yolun hava şartlarına bağlı olarak bir ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Firma Etüt ve proje şefi Murat Altın çalışmaları bizzat yönetirken, Amasra Müze Müdürü Baran Aydın ve ekibi ise yapılan çalışmalar esnasında arkeolojik buluntular olup olmadığını kontrol etti. Fatih Mahallesi Muhtarı Mustafa Saylam ise proje ve Etüt şefi Murat Altın'dan yol çalışması ile ilgili bilgi aldı. Amasra tünelinde çalışmaların bitirildiği Nisan ayı başlarında tünelin vatandaşların kullanımına açılacağı öğrenildi. 


Doğu...