19 / 04 / 2024

amasya gıda tarım müdürlüğünün açılışı ne zaman yapılacak

amasya gıda tarım müdürlüğünün açılışı ne zaman yapılacak

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Kirazlıdere Mahallesi'nde Amasya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı. Hizmet binasının 2014 yılının onuncu ayında açılacak...

Maaşı 10 bin TL ve daha düşük olan emeklilere müjde: 'Emekli kartı' geliyor! Doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı..

Seçim öncesi seyyanen zam olasılıkları emeklilerin hala gündemindeyken, maaşı 10 bin TL ve daha az olan vatandaşlar için yeni bir formül gündeme geldi. Emekli kartı ile foğalgaz, elektrik ve gıda yardımı yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanı geçiyor: Dünyada fiyatlar normalleşti!

İş insanı Volkon Okçu,  resmi X sosyal medya hesabından, Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanının geldiğine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Okçu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar...

2023 Tarım destekleri çiftçilere yetiyor mu? Gübre ve mazot fiyatlarındaki yükselişe karşı devlet desteği ne kadar?

Bu yıl da tarım ürünlerine verilecek destek miktarları, çiftçiler zaten ürünlerini ekmiş, hasat yapmış ve satmış olduktan sonra açıklandı. Maliyetler yükselirken, devletin sağladığı desteklerin oranı maalesef bu yükselişi karşılayamıyor. İşte 2023’te çiftçiler için sunulan destekler...

İhtiyacı olanlara burs ve gıda yardımı yapılacak! İşte detaylar!

Türkiye'de, düşük gelirli ailelere yönelik çeşitli sosyal yardım programları bulunmaktadır. Bu programlar, gıda, nakit para, erzak, burs ve maaş gibi farklı destekler sunarak ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlamaktadır. Bu sosyal yardımlar VGM tarafından sağlanmaktadır.

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

Doer Mühendislik İnşaat Hayvancılık Gıda Tarım Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Doer Mühendislik İnşaat Hayvancılık Gıda Tarım Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Fatih’te 34 milyon TL sermaye bedeli ile Doğan Ergani tarafından kuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, iş arayanlara büyük bir fırsat sunuyor: Personel alımları başladı!

Son haberlere göre, iş arayan bireyler internet üzerinde yayınlanan ilanlara büyük bir ilgi göstermektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da personel alımı yapacağı duyurulmuştur. Bu önemli fırsatla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı'na gıda güvenliği için denetim çağrısı yapıldı!

Kısa süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'numune' kararı tartışmalara sebep olmuştu. Bu kararla birlikte gıda güvenliğinin risk olduğu konuşuldu ve Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol denetimlere önem verilmesine dikkat çekti. Doğruyol’a göre Tarım Bakanlığı denetimleri eksik…

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 1,8 milyar doları geçti. 2023 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedeflenirken, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşılması hedefleniyor.

Yapılan gıda yardımı nasıl alınır? Gıda yardımı için nereden başvuru yapılır?

Devlet tarafından sunulan desteklerden biri olan gıda yardımı, önemli bir fayda sağlıyor. Bu yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmış olup başvuru yaparak alınmaktadır. Özellikle maddi yardıma ihtiyacı olan aileler için gıda yardımı önemlidir. 

Can Rehber Yapı Gıda Tarım Hayvancılık Temizlik Tekstil Kuyumculuk M.Tic.San.Ltd.Şti.'nin merkez nakli yapıldı! 

Can Rehber Yapı Gıda Tarım Hayvancılık Temizlik Tekstil Kuyumculuk M.Tic.San.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Can Rehber Yapı Gıda Tarım Hayvancılık Temizlik Tekstil Kuyumculuk M.Tic.San.Ltd.Şti.'nin merkezi Pendik'te yapıldı. 

700 TL gıda yardımı programı hakkında merak edilenler: 700 TL Gıda yardımı nasıl alınır?

E-Devlet üzerinden sunulan gıda yardımı, birçok kişi için yılda iki kez önemli bir destek sağlıyor ve alışveriş yükünü azaltıyor. Ancak, 700 TL değerindeki bu yardımdan faydalanmak için belirli şartlar ve izlenmesi gereken adımlar bulunuyor.

O ilde yaşayanlara belediyeden gıda yardımı yapılacak! Yardımınızı hemen alın!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum'da yaşayanlara bireysel başvuruda bulunmaları halinde gıda yardımı verileceğini duyurdu. İşte detaylar...

amasya gıda tarım müdürlüğünün açılışı ne zaman yapılacak Haberi

amasya gıda tarım müdürlüğünün açılışı ne zaman yapılacak


Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Tarımsal üretimde önemli gelişmeler kaydettik" dedi.


Çomaktekin, Kirazlıdere Mahallesi'nde Amasya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yeni hizmet binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Amasya ekonomisinde tarımın ilk sırada yer aldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Amasya'da 29 bin 390 çiftçi ailesinden 146 bin 948 kişi tarım sektöründen geçimini sağlamakta. Amasya'da 2012 yılında gerçekleşen bitkisel ve hayvansal üretimin değeri yaklaşık 1,8 milyar liradır. 2013 yılında ülkemiz genelinde yapılan birçok destekleme ödemesi ilimizde de yapılmaktadır. Desteklemeler kapsamında çiftçi kayıt sistemimizde yer alan 29 bin 390 çiftçi ailesinden 71 bin 673 kişi müracaat etmiş ve çiftçilerimize 24 çeşit destekleme ödemesi çerçevesinde yaklaşık 51 milyon hibe ödemesi yapılmıştır."


"Tarımsal üretimde önemli gelişmeler kaydettik" diyen Çomaktekin, şunları kaydetti:


"Türkiye genelinde Amasya kuru soğan ve...