20 / 04 / 2024

AMB puan artırımı

AMB puan artırımı

Azerbaycan Merkez Bankası, faiz oranlarını 2,5 puan yükseltti. Kararın ulusal para birimi manata olan güveni artırmak amacıyla alındığı kaydedildi.

Küresel piyasalar FED'in kararını bekliyor!  Faiz artırımı kesin gibi!

Hafta boyunca pozitif seyir izleyen küresel piyasalar, ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği ihtimaline bel bağladı. FED’in 25 baz puan faiz artırımı yapacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Mistral GYO sermaye artırımı için başvuru yaptı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) sermaye artırımı için başvurusu hakkında açıklama yaptı..

İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı raporunu yayınladı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) sermaye artırımına ilişkin açıklamada bulundu..

Pera GYO Yönetim Kurulu'nun sermaye artırımı süresi uzatıldı!

Pera GYO'nun tabi olduğu Kayıtlı Sermaye Sistemi içerisinde yönetim kuruluna sermaye artırımı için tanınmış olan yetki süresi sona erdi. O nedenle yetki süresinin 5 yıl daha uzatıldı.

İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu.

Pera GYO sermaye artırımı yetki süresi uzatılıyor!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kayıtlı Sermaye Sistemi içerisinde Yönetim Kuruluna sermaye artırımı için tanınmış olan 5 yıllık yetki süresinin sona ermiş olması nedeniyle ve bu yetki süresinin 5 yıl uzatılması amacıyla başvuru yapıldı.

Torunlar GYO'nun 500 milyon TL bedelsiz sermaye artırımına onay!

Sermaye Piyasası Kurulu, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı 499 milyon 995 bin 717 liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu onayladı.

Özak GYO'nun sermaye artırım talebine SPK'dan onay!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO'nun sermaye artırımına Sermaye Piyasası Kurulu onay verdi. 

3. Havalimanı için sermaye artırımı!

Üçüncü Havalimanı'nı inşa eden şirket İGA sermayesini 1.95 milyar TL artırdı. Firmaların fon ihtiyacını karşılamak için sermaye artırımına gidildiği açıklandı.

İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı bildirisini yayınladı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı bildirisini yayınladı.

Vakıf GYO sermaye artırımı denetim raporunu yayınladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO sermaye artırımı denetim raporunu yayınladı.

Faiz artırımı baskısı gayretleri beyhude bir çabadır!

TÜBA Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum." ifadelerini kullandı. 

İhlas Holding'ten sermaye artırımı açıklaması!

İhlas Holding, İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş. nin yapmakta olduğu bedelli sermaye artırımına, sermaye oranında katılmaya karar verdi.

AMB puan artırımı Haberi

AMB puan artırımı

Azerbaycan Merkez Bankası (AMB), politika faiz oranını 2,5 puan artırarak yüzde 9,5'e çıkardı.


AMB'den yapılan açıklamada, yıllık makroekonomik istikrar hedefler, makro ekonomik tahminler, enflasyon beklentileri ve mali piyasaların durumu dikkate alınarak, yüzde 7 olan politika faiz oranının 8 Ağustos 2016'dan itibaren yüzde 9,5 olarak belirlendiği ifade edildi.  


Açıklamada, kararın ulusal para birimi manata olan güveni artırmak amacıyla alındığı kaydedildi.


AMB, likidite operasyonları için faiz koridorunun alt sınırı olan yüzde 4 ile üst sınırı yüzde 15 oranını ise...