26 / 04 / 2024

amerika EB-5

amerika EB-5

Amerika Birleşik Devletleri, inşaat sektörünün ihtiyacı olan sermayeyi sağlamak için uygun bir çözüm üretti, yabancı bireysel yatırım için bir paket geliştirdi. EB-5 projesi hükümet inşaat sektörünü kalkındırmak ve yabancı sermaye elde ettirmek için hayata geçirildi.

ABD’de mortgage başvuruları artıyor! Geçen haftaya göre yüzde 5,4 arttı!

Amerika’da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,31'e oranında arttı. Ayrıca, mortgage başvuruları yüzde 5,4 oranında artış kaydetti.

Doların kaderi 5 gün sonra resmen belli olacak! Elinde avucunda doları olanlar hazır olun!

Dolar kuru başta olmak üzere piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı 5 gün sonra belli olacak. Karar piyasaların yönünü belirleyecek.  Peki dolar ne olur, dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte merak edilenler...

Doların güzergahı belli oldu! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi! 

Amerika Merkez Bankası Fed faiz kararı için geri sayım başladı. Geçen ay faizi 5,25'te sabit tutan Amerika Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi. Doların güzergahı belli oldu. Peki dolar ne kadar olacak? Dolar yükselmeye devam edecek mi?

Amerika Merkez Bankası açıkladı! Dolar 5 gün sonra böyle olacak! Yastık altında doları olanlar planınızı yapın!

Fed faiz kararına sayılı günler kala Amerika Merkez Bankası açıkladı. Dolar 5 gün sonra böyle olacak. Yastık altında doları olanlar planınızı yapın! Son dakika dolar gelişmesi...

Amerika'da Şubat harcamaları 0.5 arttı!

İnşaat harcamaları, şubat ayı esas alındığında yüzde 0.5 oranında artış göstererek sektör beklentilerinin altında kaldı.

EB-5 sisteminde konut nasıl alınır?

500 bin ABD Doları yatırım karşılığı oturma izni verilen ülke vatandaşları arasında Türk vatandaşları da var. Bu programa “EB-5” adı veriliyor. Peki EB-5 sisteminden faydalanarak, EB-5’e dahil gayrimenkullerden konut almak isteyenler nasıl bir yol izliyor?

The LCP Group Türk yatırımcılara Amerika’da yatırım fırsatları sunuyor!

Dünyaca ünlü gayrimenkul yatırım şirketi The LCP Group’un CEO’su Francis Lively İzmir ve Ankara’lı iş insanlarına Amerika’da 500.000 Dolar yatırım ile tüm aile için Green Card alma fırsatı veren EB-5 vizesini ve yeni projelerini anlattı.

Nef rotasını Amerika ve Avrupa'ya çevirdi!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Timur, "Önümüzdeki 5 yıl içinde Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın önde gelen 10 metropolünde Nef markalı projeler geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi...

Süreyya Yalçın Miami'deki evinin kapılarını 1.5 milyon TL'ye açmadı!

Sosyetik isim Süreyya Yalçın ve eşi Ozan Baran'ın, Amerika-Miami'deki 25 milyon TL'lik malikanesine dünyaca ünlü İtalyan modaevi Versace talip oldu. Yalçın, ise 1.5 milyon TL teklifle evinde yapılacak moda çekimini reddetti.

ABD’nin inşaat finansmanı: Bireysel gayrimenkul yatırımcıları!

Amerika Birleşik Devletleri, inşaat sektörünün ihtiyacı olan sermayeyi sağlamak için uygun bir çözüm üretti, yabancı bireysel yatırım için bir paket geliştirdi. EB-5 projesi hükümet inşaat sektörünü kalkındırmak ve yabancı sermaye elde ettirmek için hayata geçirildi.

Türk iş adamları 22 Şubat'ta Yatırım Konferansı'nda buluşuyor!

ABD yatırım programı EB-5 kapsamındaki gayrimenkul, turizm ve gıda sektöründeki projeleri tanıtmak amacı ile düzenlenecek ‘Yatırım Konferansı’nda buluşuyor. Yatırım Konferansı 22 Şubat 2017 Çarşamba günü gerçekleşecek.

Miami'deki konutların yüzde 5'ini Türkler alıyor!

Amerika'nın Miami şehrinde yapılan 15 projenin Türkiye satış danışmanlığını üstlenen Turkey2Miam Başkanı Cengiz Bayırlı, Miami'deki satışların yüzde 5'inin Türklere yapıldığını söyledi.

Vestel, Güney Amerika ve Uzak Asya'da fabrika kuracak!

Güney Amerika ve Uzak Asya'daki yüksek vergi oranlarını aşmayı planlayan Vestel, 5-6 ülkede, fabrika kurmak için görüşme gerçekleştiriyor.

amerika EB-5 Haberi

amerika EB-5

Dünyanın en çok talep gören oturma izni ve vize başvurusu alan ülkesi ABD, artık parası olan herkese vatandaşlık “Green Card” (yeşil kart) için yeşil ışık yakıyor. EB-5 adı verilen projenin temel amacı Amerikan inşaat firmalarına uygun finansmanı getirmek ve ülkeye ihtiyacı olan bölgelerde istihdam sağlamak. Projeye yatırım yapanlar arasından herkese, şartları uygun olduğu müddetçe Green Card veriliyor. Güvenilir bir inşaat şirketi ve hukuki aracı şirketle çalışanızın çok önemli olduğu EB-5 projelerinden geçtiğimiz gün tanıtımı başlayan Eylül sonunda Türkiye’de de lansmanı yapılacak Thompson Hotel San Antonio projesi, daha önce başvuru yapanların %100 Green Card elde ettiği inşaat firması Thompson grubuna ait.

Merkez ofisi Türkiye’de olan, Türkiye’de ticari ve bireysel yurtdışı gayrimenkul yatırım danışmanlığı şirketi Vesta Global’in kurucu ortaklarından Teuta...