28 / 03 / 2024

Anadolu Adalet Sarayı inşaatı

Anadolu Adalet Sarayı inşaatı

Anadolu Adalet Sarayı'nın inşaatında eksiklikler bulunduğu iddiasıyla 7 kişinin "edimin ifasına fesat karıştırma" suçunu işledikleri gerekçesiyle 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, bilirkişi raporu tamamlandı.

Dünyanın en büyük adalet sarayı geliyor! Ankara Adliyesi 40 ay içinde tamamlanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'ya yapılacak yeni adliye binasının inşaat çalışmalarının başladığını belirterek, 40 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı. 

Ankara'ya yapılacak Adalet Sarayı'nın proje görselleri ilk kez paylaşıldı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara'ya yapılacak yeni Adalet Sarayı'nın görsellerini paylaştı.

Ankara Yeni Adalet Sarayı için görüşmeler başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Yeni Adalet Sarayı Yapım Projesi için bir araya geldi. Bakan Kurum, "İnşallah Cumhuriyetin 100. yılında bu dev eseri Başkent'imize kazandıracağız" diye konuştu.

Ankara Yeni Adalet Sarayı yapım projesi protokolü imzalandı!

Adalet Bakanı Gül ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, iş birliğiyle inşa edecekleri Ankara Yeni Adalet Sarayı'nın yapım projesi protokol imza törenine katıldı...

Ankara'ya yeni adalet sarayı yolda!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara'da yeni bir adalet sarayı yapılacağı müjdesini verdi. Ankara'da bütün mahkemelerin tek çatı altında toplanacağı bölgede büyük bir adliye binası yapılacağını söyledi.

Gazze Adalet Sarayı açıldı!

İsrail'in işgali altında bulunan Gazze Şeridi'nde Katar'ın finansmanıyla inşa edilen Adalet Sarayı hizmete açıldı. 

Mersin Erdemli Adalet Sarayı bu yıl açılacak!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yapımı devam eden adliye binasında sona yaklaşıldı. Erdemli Adalet Sarayı'nın bu yıl içinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Metris Cezaevi’nin yerine Adalet Sarayı geliyor!

Esenler’de yer alan Metris Cezaevi’nin bulunduğu araziye ‘Adalet Sarayı’ yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Esenler Belediyesi’ne devredilen kışla arazisi yanındaki 50 bin metrekarelik alana ilişkin planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya alındı. 

Kütahya'ya yeni adalet sarayı inşa edilecek!

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, kent merkezine yeni adalet sarayı yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu. 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin yeni binası açıldı!

Yerel mahkemeler tarafından verilen kararların incelemesini yapmak üzere geçtiğimiz yıl 20 Temmuz'da faaliyete başlayan ve geçici olarak Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda hizmet veren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin yeni binası tamamlanarak açıldı.

Konya Akşehir Adalet Sarayı'nın ihalesi yapıldı!

Konya Akşehir'de inşa edilecek Adalet Sarayı'nın ihalesi gerçekleşti. İhaleyi Sütiçen Mimarlık firması kazandı. Projenin yapım ihalesinin 1 yıl içerisinde yapılması planlanıyor.

Niğde Adalet Sarayı'nın inşaatı 2017'de bitecek mi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Adalet Sarayı'nın yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorusunu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a iletti.

Kartal Şehir Parkı alanında imar planı değişikliği!

İstanbul Kartal'da Anadolu Adalet Sarayı'nın hemen yanında yer alan askeri alan ve şehir parkı alanında imar planı değişti...

Anadolu Adalet Sarayı inşaatı Haberi

Anadolu Adalet Sarayı inşaatı

Mimar, inşaat, elektrik ve makine mühendisinden oluşan 4 kişilik bilirkişi heyetince hazırlanan ve Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesine sunulan 39 sayfalık bilirkişi raporunda, davaya konu 810 kalem eksik ve kusurlu işlerin tamamlanıp tamamlanmadığının tespit edilmesi amacıyla mahkemece rapor talep edildiği anlatıldı. 


Adliyenin 239 bölgesinde inceleme yapıldığı vurgulanan raporda, mimari, ince işler ve peyzaj işleri yönünden yapılan değerlendirmede, yüklenici firmanın yapım işlerini bir noktaya kadar bitirdiği, geçici kabulün ardından adliyeye taşınmanın gerçekleşmesi sonucu elindeki malzemeleri adliyenin teknik servisine teslim ederek sahayı terk ettiği belirtildi. 


Raporda, kalan eksiklerin adliyenin teknik ekiplerince ve dışarıdan satın alınan hizmetlerle tamamlandığının anlaşıldığı bildirilerek, tamamlanmış eksik ve kusurlu işlerin ne zaman ve kim tarafından gerçekleştirildiğine dair kayıtların bulunmaması nedeniyle kesin bir değerlendirme yapılamadığı aktarıldı. 


Binada gerçekleştirilen ve "inşaat işleri"...