28 / 03 / 2024

Metris Cezaevi’nin yerine Adalet Sarayı geliyor!

Metris Cezaevi’nin yerine Adalet Sarayı geliyor!

Esenler’de yer alan Metris Cezaevi’nin bulunduğu araziye ‘Adalet Sarayı’ yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Esenler Belediyesi’ne devredilen kışla arazisi yanındaki 50 bin metrekarelik alana ilişkin planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya alındı. 



İstanbul Esenler’de yer alan ve şarkılara konu olan ünlü Metris Cezaevi’nin bulunduğu araziye Adalet Sarayı inşa edilecek. Metris Cezaevi’nin arazisini Adalet Sarayı olarak düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planları askıya çıktı. 

Habertürk Gazetesi'nden Mehmet Demirkaya'nın haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, kentsel dönüşüm kapsamında, Esenler’de yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere rezerv alan olarak ayrılmış 5 ayrı bölgeyle ilgili hazırladığı imar planları askıya çıktı. 

Çiftehavuzlar Mahallesi, Oruçreis Mahallesi, Tuna Mahallesi’nde bulunan rezerv alanları ile Metris Kışlası ve Metris Cezaevi’nin bulunduğu “Güney Rezerv Alanı” ile ilgili olarak hazırlanan planlar, itirazların yapılabilmesi için 5 Haziran 2018 tarihine kadar askıda kalacak.

7 PARSEL 191 HEKTAR

Oruçreis Mahallesi Eski Edirne Asfaltı üzerinde yer alan Esenler Metris Cezaevi ve kışla arazi toplam 7 parselden meydana geliyor ve 191 hektarlık bir alanı kapsıyor. Planlara “Esenler Adalet Sarayı” olarak işlenen cezaevinin bulunduğu parsel ise yaklaşık 142 bin metrekare büyüklüğünde. Esenler Belediyesi’ne devredilen kışla arazisinde ise kentsel dönüşüm kapsamında ilk etapta geçen yıl temmuz ayında 236 bin metrekarelik 15 Temmuz Şehitler Parkı hizmete açılmıştı. Aynı arazi üzerinde 3.3 milyon metrekarelik dünyanın en büyük şehir parkı proje çalışmaları ise devam ediyor.

Esenler buraya taşınacak

Yaklaşık 500 bin kişinin yaşadığı İstanbul Esenler’de binaların yüzde 70’i risk altında. Bu nedenle ilçe, askeri alana taşınarak yeni bir kent kurulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planına göre, artık şehir içinde kalan Metris Cezaevi’nin yerine ise Adalet Sarayı yapılacak. 


Geri Dön