18 / 04 / 2024

Anadolu Hisarı Toplarönü Namazgahı restorasyonu

Anadolu Hisarı Toplarönü Namazgahı restorasyonu

Anadolu Hisarı'nda onarım ve bakım işlemleri tamamlanan tarihi Toplarönü Namazgahı 5 Haziran'da ilk teravih namazıyla hizmet vermeye başlayacak. Namazgah yaz sonuna kadar açık kalacak.

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

İzmir’de gerçekleştirilen deprem konulu konferansa katılım sağlayan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Anadolu coğrafyasının faylarla çevrili olduğuna değinereki “İzmir’de yalnızca deniz içersiinde değil her yerde faylar var.” diyerek önemli uyarılar yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür'den 7 şiddetinde deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu fay hattının her an 7 ve üzeri bir deprem üretebileceği uyarısını yaptı. Naci Görür, "Süre doldu" dedi.

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları’nın yedincisi Elazığ’da yapıldı. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik,  Türk çimento sektörüne ilişkin güncel bilgileri paylaşarak, Uuluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.

Doğu Anadolu Fay Hattı kırılmaya başladı! Japon deprem uzmanı açıkladı: Malatya'da buralar riskli!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın kırılmaya başladığına dikkat çekti. Deprem uzmanı, Malatya'da riskli yerleri de açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yalıyı aldı plajı kapattı!

Anadoluhisarı’nda “İnönü Yalısı” olarak bilinen köşk ile yan tarafındaki diğer yalıyı alan iş insanı, iki yalı arasında kalan “Anadolu Hisarı Plajı” olarak bilinen araziyi de yalılara ekledi.

Göçün yönü değişti! İstanbullu Anadolu’ya taşınıyor!

Tüm ülke nüfusunun yüzde 20’sine ev sahipliği yapan İstanbul’dan adeta tersine göç başladı. Kahramanmaraş depreminden sonra deprem korkusunun tetiklenmesi de göç artıran faktörler arasında.

Koç Holding'den bayilerine: Masraflarınıza dikkat edin gerekli olmayan harcamalardan kaçının

Koç Holding Anadolu Buluşmaları'nın 30'uncusunda 10 bini aşkın bayisiyle buluştu. Dijital ortamda gerçekleştirilen toplantıda Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, bayileri belirsizlik süreciyle ilgili uyardı ve tasarruf çağrısı yaptı.

2023 yılında memur ve emekli maaş tablosu ortaya çıktı! Hangi emekli ve memur ne kadar maaş alacak?

Memur ve emekliler aralık ayında açıklanacak zam oranlarına odaklanmışken Anadolu Ajansı Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi'ndeki yıl sonu enflasyon rakamı ile birlikte maaşlar hesaplandı. İşte detaylar…

Konut fiyatlarındaki artış, küçük dairelere olan talebi yükseltti!

Konut fiyatlarındaki artış insanların taleplerini değiştirmeye başladı. Özellikle Anadolu’da insanların tercihleri büyük ve geniş daire alanları olurken günümüz itibariyle, küçük dairelere olan talep yükselmeye başladı.

Marmara Üniversitesi'nin Anadolu Hisarı kampüsü Boğaziçi Üniversitesi'ne devredildi!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Twitter aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamada, şu an Marmara Üniversitesi'nce kullanımı sürdürülen Anadolu Hisarı'nda bulunan kampüsün, üniversitelerine devredildiğini duyurdu.

Sinpaş GYO Beykoz arsasının değeri ne kadar?

Sinpaş GYO, İstanbul İli Beykoz İlçesi Anadolu Hisarı Mahallesi'nde yer alan arsanın gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki arsanın değeri ne kadar?

Binalara neden yalıtım yapılmalı?

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği konusuna ilişkin kamuoyunda bilgi oluşturmak, farkındalık yaratmak için düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın 19. Adana'da yapıldı.

Sinpaş GYO Anadolu Hisarı arsası gayrimenkul değerleme raporu!

Sinpaş GYO, İstanbul İli Beykoz ilçesi Anadolu Hisarı Mahallesi 37 ada 76 parsel'de yer alan arsaya ilişkin değerleme raporunu yayınlandı. 

Anadolu Hisarı Toplarönü Namazgahı restorasyonu Haberi

Anadolu Hisarı Toplarönü Namazgahı restorasyonu

Anadolu Hisarı'ndaki tarihi Toplarönü Namazgahı, ilk teravih namazının kılınacağı 5 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak.


Beykoz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tarihi namazgahın bakım ve onarım işleri belediye tarafından yapıldı.


Yaz sonuna kadar açık kalacak namazgahta, cuma ve teravih namazları kılınabilecek. 


Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıd, Anadoluhisarı Toplarönü Namazgahı'nı, İstanbul kuşatması kapsamında 1396'da askerlerin ibadet edebilmesi için...