25 / 04 / 2024

anıtpark yenileme

anıtpark yenileme

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Anıtpark’ta yenileme çalışmalarına devam ediyor. Yıl sonunda halkın kullanımına açılacak park, donatı alanlarıyla engellilerin, çocukların, kadınların daha rahat yararlanacağı bir hale getirilecek,

Antalya Büyükşehir Meclisi'nde Balbey Yenileme projesi konuşuldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısında Balbey Yenileme Projesi konuşuldu.

Tabanlıoğlu Mimarlık'a “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülü!

Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA) tarafından 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülüne layık görüldü..

Ordu Gölköy ve Kabadüz'de cephe yenileme çalışmaları yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı olağan meclis toplantısında Gölköy ve Kabadüz'de cephe yenileme çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.

Aksaray'da yenileme hareketi başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Özhaseki, Aksaray'da yenileme hareketinin başlayacağını söyledi.

Yenimahalle'deki 433 okula belediye eli değdi!

Yenimahalle’nin devlet okullarında tadilatlar yaparak eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için gece gündüz çalışan ekipler, yenileme çalışmalarını tamamladı.

2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Anıtpark önündeki "Milli İradenin Yükselişi Sergisi"ni gezerek, Uzun Çarşı'da esnaf ziyaretinde bulundu. Eroğlu, "2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz Allah'ın izniyle." dedi.

Gölcük'teki sokak yenileme çalışmalarında sona gelindi!

Gölcük Belediyesi Merkez Mahallesi Preveze Caddesi 14.Sokak´ta yol yenileme çalışmalarını kısa süre başlatmış ve an itibariyle büyük aşama kaydetmiş durumda. Yakın zamanda bitirilmesi planlanıyor.

Mersin'de kentsel yenileme başlıyor!

Mersin'de Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi'nin çalışmalarına start verildi. Tarihi doku korunarak şehir merkezinde Silifke Caddesi, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Taş Bina Çevresi, Yoğurt Pazarı ve Ulu Cami Meydanı'ndan oluşan 6 noktada yenileme gerçekleştirilecek.

Düzce'de 600 milyon liralık 81 projenin toplu açılışı gerçekleşti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Düzce'de Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen yaklaşık 600 milyon lira değerindeki 81 projenin toplu açılış törenine katıldı.

Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nde 3 katlı ruhsatlı yapılara dokunulmayacak!

Büyükşehir Meclis Toplantısı sonrası gazetemize konuşan Başkan Toçoğlu, Uzun Çarşı Yenileme Projesi’nde yer alan ruhsatlı 3 katlı binaların akıbetine dönük çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir'den parklara 32 milyonluk yatırım!

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı A. Samed Uçaman yaptığı açıklamada geçen yıl Vedat Aydın Parkı’nın hizmete açıldığını, Anıtpark ve Sanat Sokağı yenileme çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Diyarbakır'da parklara 32 milyon TL yatırım yaptı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bir yılda Anıtpark, Sanat Sokağı yenileme çalışmaları ile Sümerpark Güneş Enerji Santrali’ni tamamladı. Park bahçe ve yeşil alan çalışmalarına geçen yıl 32 milyon lira yatırım yapıldı.

Haluk Eyidoğan: Dönüşüm yok, yenileme var!

İstanbul’da kentsel dönüşüm adına binaların yıkıldığını ve yerine lüks konutların yapıldığını söyleyen deprembilim uzmanı ve eski CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr.Eyidoğan, “Dönüşüm yok, yenileme var. Deprem değil, ticaret düşünülüyor’’ dedi

anıtpark yenileme Haberi

anıtpark yenileme


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır’ın en eski parklarından biri olması nedeniyle kentin belleğinde önemli bir yere sahip olan Anıtpark’ta yenileme çalışmalarına devam ediyor.  Yılsonunda halkın kullanımına açılacak park, donatı alanlarıyla engellilerin, çocukların, kadınların daha rahat yararlanacağı bir hale getirilecek, park,  dikilecek ağaçlarla renk cümbüşüne dönecek, çevresindeki duvarlar yıkılacak, vatandaşlara çimlere basmayın denilmeyecek, yeşil alan miktarı artırılacak, iyi aydınlatmayla daha güvenli hale getirilecek.


Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'na bağlı Kent Mobilyaları ve Estetiği Şube Müdürlüğü’nün, kentin en eski parklarından Anıtpark’ta başlattığı yenileme çalışmaları devam ediyor.


2 milyon 53 bin liraya mal olacak ve yılsonunda bitirilecek proje kapsamında, Anıtpark’ta altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına getirildi. Bir hafta sonra park içinde üstyapı çalışmalarına başlayacak olan Belediyemiz, bu doğrultuda kuru havuz sistemi kurarak...