26 / 04 / 2024

Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nde 3 katlı ruhsatlı yapılara dokunulmayacak!

Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nde 3 katlı ruhsatlı yapılara dokunulmayacak!

Büyükşehir Meclis Toplantısı sonrası gazetemize konuşan Başkan Toçoğlu, Uzun Çarşı Yenileme Projesi’nde yer alan ruhsatlı 3 katlı binaların akıbetine dönük çarpıcı açıklamalarda bulundu.



MECLİS TOPLANTISI

Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda tarihi adadaki imalat çalışmalarının Mart başı veya 15’i gibi başlatılacağını ifade eden Başkan Toçoğlu, bölgede restorasyon çalışması yapacaklarını, sonuç almaları halinde ise çarşının bütünü için harekete geçeceklerini söyledi.

BEKLENEN SORU

Toplantı sonrası değerlendirmelerini aldığımız Başkan Zeki Toçoğlu, projede merakla beklenen o sorunun cevabını da verdi. Kamuoyunda bir süredir tarihi adada yer alan ruhsatlı 3 katlı binaların akıbeti konuşuluyordu. Gazetemize yaptığı açıklamada bu yapılar ile ilgili atılacak adımları özetleyen Başkan Toçoğlu, ruhsatlı olan 3 katlıların projede yer alacağını kaydetti.

RUHSATLI 3 KATLILAR

Başkan Toçoğlu, “Bu proje tüm aktörlerin mutabakatı neticesinde ortaya çıkmış bir çalışma özelliği taşıyor.

Bunun altını çiziyorum. İfade ettiğimiz gibi aldığımız talepler içerisinde ruhsatlı olan 3 katlı yapılar ve bunların korunmasına dönük maddeler de vardı. Projede bilgisinden istifade ettiğimiz Mimar Dr. Sinan Genim ile de bu talebi değerlendirdik. Kendisinin de bizimle ortak kanaati taşıdığını gördük” dedi.

19 ADET BİNA

Başkan Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz çarşıda tek tip bir projenin hayata geçirilmesi gerektiği fikrine karşıyız. Bu yüzden bölge esnafımızın da talep ettikleri üzere bölgedeki 3 katlı ruhsatlı yapıların yerlerinde kalacağını ifade edebiliriz. Proje bu yapılar göz önüne alınarak nihayete erdirildi. Ekibimiz bu yapıların tespitini yaptılar. Bölgede ruhsatlı olan 19 adet 3 katlı bina var. Hayata geçireceğimiz dönüşümle bu yapılar da yeni yüzlerine kavuşmuş olacak.” 


Yeni Sakarya


Geri Dön