25 / 04 / 2024

anka park maliyeti

anka park maliyeti

Ankara’da AOÇ arazisi üzerine inşa edilen Ankapark açıldıktan 6 ay sonra battı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyenin 30 yıllık yardım parası gitti” dedi.

Topkapı Deprem Parkı için 616 bin 100 TL'lik proje ihalesi!

İBB şirketi BİMTAŞ, 7 Mayıs 2020’de Topkapı Deprem Parkı projesinin hazırlanması hizmet alımı ihalesi gerçekleştirdi. 616 bin 100 TL maliyeti olan ihaleyi Aytaç Mimarlık Mühendislik şirketi aldı. Topkapı Deprem Parkı 215 metrekare alanda kurulacak...

Mansur Yavaş: Anka Park toplam 700-750 milyon dolara mal olmuş!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, canlı yayında soruları yanıtladı. Yavaş, "Anka Parkı'na karşı çıkmıştık. Net rakamını söyleyeceğim sizin televizyonunuzda. Yaptığımız araştırmalarda daha 200 milyon, arkasından 300, 400 dediler. Şu anda teftiş devam ediyor." dedi...

Anka Park’a haciz geldi!

Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde inşaatına başlanan, 2 milyar Türk Lirası maliyete sahip olan ve Atatürk Orman Çiftliği'ne hukuksuz olarak yapıldığı belirtilen Anka Park’a haciz geldi.

Eti-Park üniversite oluyor!

Etimesgut’taki Eti-Park İş Merkezi’nin ‘üniversite’ olması yönünde karar çıktı. Yeni kurulan Anka Teknoloji Üniversitesi, Etimesgut Belediyesi’nden inşaatı 65 milyon TL bedelle devrini talep etti.

Trabzon'daki Spor Temalı Park'ın inşaatı tamamlanıyor!

Yaklaşık 4 milyon TL’lik maliyeti tamamen Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanan ve 5 bin 653 metrekare alan üzerine kurulan park, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek spor temalı parkı olarak öne çıkıyor.

Anka Park Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday!

Ankara'ya 100.000 metrekare kapalı alan, 1.100.000 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 1.200.000 metrekare ile dünyanın en büyük tema parklarından biri inşa ediliyor.

Ankapark'tan son kareler!

Yüzde 65'lik bölümünün tamamlandığı Ankapark Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği'nde hayata geçiriliyor. 1.000 kişinin çalıştığı Anka Park 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine yayılıyor.

Gölkay Park 2.Etap’ın temeli atılıyor!

İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan ve dünyanın en modern kablolu su kayak merkezinin bulunduğu Gölkay Park’ta 2. etabının temeli atılıyor. Etabın yaklaşık maliyeti 937 bin lira

Ankapark Ankara'dan son kareler!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Orman Çiftliği'nde hayata geçirdiği Ankapark projesinde çalışmalar son sürat sürüyor. 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde yükselen Anka Park'ın 2015 sonuna kadar açılması planlanıyor...

Esenler Tarihi Şehir Parkı 100 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Kilometrekareye 60 bin kişinin düştüğü Esenler'e nefes aldırması beklenen 'Tarihi Şehir Parkı Projesi'nin maliyeti belli oldu. 12 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilecek projenin inşaatında ise 100 bin kişi çalışacak.

Esenler Şehir Parkı'nın inşaatında 100 bin kişi çalışacak!

Kilometrekareye 60 bin kişinin düştüğü Esenler'e nefes aldırması beklenen 'Tarihi Şehir Parkı Projesi'nin maliyeti belli oldu. 12 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilecek projenin inşaatında ise 100 bin kişi çalışacak.

Ankara Ankapark ne zaman açılacak?

İnşaat çalışmaları son sürat devam eden Anka Park projesi tamamlandığında Başkent Ankara Ortadoğu’nun en büyük hayvanat bahçesine sahip olacak. İşte Ankara Ankapark inşaatından son fotoğraflar...

Ankapark 2015 sonuna yetişecek mi?

İnşaat çalışmaları son sürat devam eden Anka Park projesi tamamlandığında Başkent Ankara, sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu’nun da en büyük hayvanat bahçesine sahip olacak. İşte Ankara Ankapark'tan son fotoğraflar...

anka park maliyeti Haberi

anka park maliyeti

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in, senede 10 milyon turistin ziyaret edeceğini vadedip, milyarlarca TL harcayıp yaptırdığı Ankara Ankapark, açılışından 6 ay sonra battı.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, bilet ücretleri düşürülmesine rağmen kimsenin gitmediği Ankapark'ı, yıllık 26 milyon 400 bin TL'ye 29 yıllığına kiralayan şirket, işçilerine bile maaş ödeyemez oldu. Şirketin mallarına da haciz geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuyla ilgili olarak, ‘'Ankapark 750 milyon dolara mal oldu ve orası battı. Bu para, belediyenin ailelere yaptığı yardımı 30 yıl boyunca karşılar” dedi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan da, “Batacağı belliydi, AOÇ arazisini de katlettiler. Bu israfın sorumlusu Gökçek'tir, yargılanmalı ve zarar da Gökçek'ten tazmin edilmelidir” şeklinde konuştu.


‘LAFI YEDİRECEĞİM'

Gökçek ise Yavaş'ın açıklamalarına sosyal medya üzerinden tepki...