26 / 04 / 2024

Ankapark battı mı?

Ankapark battı mı?

Ankara’da AOÇ arazisi üzerine inşa edilen Ankapark açıldıktan 6 ay sonra battı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyenin 30 yıllık yardım parası gitti” dedi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in, senede 10 milyon turistin ziyaret edeceğini vadedip, milyarlarca TL harcayıp yaptırdığı  Ankara  Ankapark, açılışından 6 ay sonra battı.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, bilet ücretleri düşürülmesine rağmen kimsenin gitmediği Ankapark'ı, yıllık 26 milyon 400 bin TL'ye 29 yıllığına kiralayan şirket, işçilerine bile maaş ödeyemez oldu. Şirketin mallarına da haciz geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuyla ilgili olarak, ‘'Ankapark 750 milyon dolara mal oldu ve orası battı. Bu para, belediyenin ailelere yaptığı yardımı 30 yıl boyunca karşılar” dedi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan da, “Batacağı belliydi, AOÇ arazisini de katlettiler. Bu israfın sorumlusu Gökçek'tir, yargılanmalı ve zarar da Gökçek'ten tazmin edilmelidir” şeklinde konuştu.

 

Ankapark battı mı?


‘LAFI YEDİRECEĞİM'

Gökçek ise Yavaş'ın açıklamalarına sosyal medya üzerinden tepki göstererek, “Yavaş dün akşam Ankapark'ın 700-750 milyon dolara mal oldu dedi. Bu lâfı size yedireceğim. Mavi Masa'ya müracaat edip resmen faturaları istedim” dedi.

Mansur Yavaş: Anka Park toplam 700-750 milyon dolara mal olmuş!


Geri Dön