28 / 03 / 2024

LUNA coin neden düşüyor, battı mı? Terra kripto parası LUNA coin piyasadan kalktı mı?

LUNA coin neden düşüyor, battı mı? Terra kripto parası LUNA coin piyasadan kalktı mı?

Terra'nın LUNA'sı %99'den fazla düştü ve UST stabilcoin'i hala 1 doların altında. Son piyasa türbülansı, LUNA ve UST üzerinde çok fazla baskı oluşturarak stabilcoinin sabitlenmesini kaybetmesine neden oldu. Yatırımcı tedirginliği arttıkça, Luna yetkilileri UST'ye kaçışı engelleyemedi.



Terra (LUNA)'nın fiyatı, ağın TerraUSD (UST) stabilcoini sabit para birimini kaybettikten sonra düştü. Bu yılın başlarında önemli kazanımlar elde ettikten sonra, LUNA son 24 saatte %99'den fazla düştü. Stabilcoinlerin çekici yanı, teorik olarak diğer kripto para birimlerini etkileyen fiyat dalgalanmalarından etkilenmemeleridir. Bununla birlikte, CoinGecko'ya göre, dünkü kripto çöküşünde 1 UST değeri 0,66 dolara kadar düştü ve tüm Terra ağına olan güveni sarstı. Peki LUNA coin neden düşüyor, battı mı? Terra kripto parası LUNA coin piyasadan kalktı mı?

Her biri kendi risklerini taşıyan farklı sabit para türleri vardır. Örneğin, Tether (USDT) ve USD Coin (USDC), fiat destekli sabit paralardır, yani çıkardıkları her jetonu desteklemek için 1$'lık rezervleri olmalıdır. Ancak bu rezervleri çevreleyen her zaman çok fazla şeffaflık yoktur.

Kendini Terra ekosistemini desteklemeye adamış bir sivil toplum kuruluşu olan LUNA Foundation Guard, Terra'nın sabit paralarını desteklemek için tasarlanmış bir fonun parçası olarak son aylarda Bitcoin (BTC) satın alıyor. Herhangi bir de-pegging olayını önlemek amacıyla 10 milyar dolarlık bir rezerv fonu için çalışıyor. Bu teoride iyi ama pratikte işe yaramadı.

LUNA coin neden düşüyor, battı mı? Terra kripto parası LUNA coin piyasadan kalktı mı?

LUNA NEDEN DÜŞTÜ?

LUNA, ABD dolarına bağlı bir stabilcoin olan terraUSD gibi olması nedeniyle bir çöküş yaşadı. Stablecoin'ler, geleneksel olana sabitlenmiş dijital para birimleridir ve UST bu haftanın başlarında dolardan ayrıldığında fiyatlar düşmüş oldu.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde Luna'nın piyasa değeri 40 milyar dolardan 400 milyon dolara düştü ve bu da kripto borsası Binance'in Çarşamba günü Luna'nın çekimlerini geçici olarak askıya almasına yol açtı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön