29 / 03 / 2024

ankara bina tahliyeleri

ankara bina tahliyeleri

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir apartman, bitişiğindeki inşaatının temel kazısında yaşanan toprak kayması nedeniyle tahliye edildi. 

Ankara'da temeli kayan 8 katlı bina tahliye edildi!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde boşluk oluşan ve istinat duvarının bir kısmı yıkılan 8 katlı bina, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. 

Çankaya'da çökme tehlikesi olan bina makaslanarak yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da temelinde boşluk olduğu için çökme tehlikesi bulunan binanın yukarıdan makaslanarak yıkılacağını dile getirdi.

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Ankara-Şam arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasının ardından 12 yıl boyunca boş kalan Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği binasının içinde yenileme çalışmaları yapılmaya başladı. 

SGK'dan Ankara'da satılık 11 arsa ve 1 bina! 1 milyon 125 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Ankara'da yer alan 12 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 27 Aralık'ta yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Altındağ Belediye başkentte bina ve arsa satacak! İhalesi 16 Ağustos'ta!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara ili Altındağ İlçesinde yer alan arsa ve bina için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Resmi Gazete'de yer alan ihale ilanındaki detaylara göre, söz konusu ihale 16 Ağustos'ta yapılacak.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara'da 524 milyon TL'ye iki bina aldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 524 milyon Türk Lirası bedelle henüz tamamlanmamış olan 2 bina satın aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere soru önergesini yanıtladı. İşte detaylar...

Ankara Sincan'da kolonu patlayan bina tahliye edildi!

Ankara'nın Sincan ilçesinde kolonu patlayan 4 katlı 24 dairelik bina gece saatlerinde tahliye edildi. 

PTT Ankara Çankaya'da 4 milyon TL'ye bina kiraladı!

PTT, Ankara'da 4 milyon Türk Lirası bedelle bina kiraladı. Binanın bodrumu ile 2 katı başka bir kuruma senelik 900 bin Türk Lirası bedelle kiraya verildi. 

Ankara Mamak'ta 3 katlı bina tahliye edildi!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan binanın temelinde hasar meydana gelmesi nedeniyle tahliye edildi. 

Avrasya GYO Ankara'da 2.5 milyon TL'ye bina alacak!

Avrasya GYO, Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding'in Ankara'da bulunan binasını 2 milyon 575 bin TL'ye satın aldı.

AK Parti Genel Merkezi’ne ek bina yapılıyor!

2023 seçimleri için üyelerini yenileyen AK Parti, Ankara ilimizde bulunan Genel Merkez yerleşkesini de büyütüyor. AK Parti, yeni ek bina için inşaata başladı.

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

Ankara'da inşaat kazısının temeline zarar verdiği 3 katlı bina boşaltıldı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, yanındaki alanda devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle zemininde yarıklar oluşan üç katlı bina, boşaltıldı.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

ankara bina tahliyeleri Haberi

ankara bina tahliyeleri

Ankara'ya bağlı Çankaya ilçesinde bitişiğindeki inşaatının temel kazısında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 katlı Saadet Apartmanı'nı çökme tehlikesine karşı boşaltıldı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Çankaya ilçesi Çamlıtepe Mahallesi Tevekküller Sokak’ta yaşanan olayda müteahhit G.T., sokak üzerindeki boş arsada, yaklaşık 3 hafta önce bina inşaatı için çalışma başlattı. Temel kazısı sırasında, kazı alanının bitişiğindeki 3 katlı ve 10 daireli Saadet Apartmanı”nın temelinden aşağı toprak kayması yaşandı. 

Apartman sakinleri yaşanan kaymadan endişelenerek, müteahhit ile iletişime geçti ve belediyeye bilgi verdi. Fakat iddiaya göre; belediye görevlileri, kazının diğer binalara risk oluşturmadığını belirterek vatandaşların evlerine dönebileceğini söyledi. Sonrasında ise kazı çalışmaları devam etti. Dün akşam saatlerinde, Saadet Apartmanı’nın zemininde ve duvarlarında meydana gele derin yarıklar sonrasında bina sakinleri, polise ihbarda bulundu. Uzman ekipler...