19 / 04 / 2024

ankara deprem riskli bölgeler

ankara deprem riskli bölgeler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, "Konutlarımızı, artık deprem standardına göre yaptırmamız lazım. Ankara biraz daha emin bir yer gibi görünüyor, kuzeyimiz biraz tehlikeli" dedi...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz İstanbul'un en riskli yerlerini açıkladı! Depremde ilk önce buralar etkilenecek!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, en riskli 2 fayı ve İstanbul'un depremde daha fazla zarar görecek yerlerini sıraladı.

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

Yedisu fayında 7.2 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Doç. Dr. Taylan Sançar, riskli yerleri bir bir açıkladı!

Dersim, uzmanların 7 üzerindeki büyüklükte deprem beklediği bölgeler arasında yer alıyor. Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taylan Sançar, konuyla ilgili konuştu ve riskli yerleri bir bir açıkladı.

Büyükçekmece Marmara depremine hazırlanıyor: Deprem riskli 8 blokluk 64 daireli site yıkılıyor!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çerçevesinde dprem riskli 8 blokluk 64 daireli sitenin yıkımına başlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem bölgesi ve deprem riskli yerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erol, deprem önlemleri kapsamında öncelikle riskli yerlerde nüfusun azaltılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski taşıyan 2 adada 22 bloktan oluşan toplam 304 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.

Doğu Anadolu Fay Hattı kırılmaya başladı! Japon deprem uzmanı açıkladı: Malatya'da buralar riskli!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın kırılmaya başladığına dikkat çekti. Deprem uzmanı, Malatya'da riskli yerleri de açıkladı. İşte ayrıntılar...

Deprem için riskli yerler tek tek açıklandı: Marmara, Ölüdeniz, Yedisu... Kumburgaz fayı da 7 şiddetinde kırılabilir!

Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem haritasıyla ilgili bilgi vererek, deprem riskli olan yerleri tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de deprem riski en az olan iller hangileri?

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremden sonra vatandaşlar en az deprem riskli illeri sorguluyor. Peki, en az deprem riski olan iller hangileri? İşte detaylar...

İstanbul'da 7.3'ten büyük bir depremin olasılığı açıklandı! 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar!

Deprem uzmanları Türkiye'deki deprem riskli bölgeler için uyarılarını sık sık yeniliyor. Bu doğrultuda, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar geldi. 

Deprem uzmanı Marmara'daki riskli fayları tek tek açıkladı! Güney Marmara'ya son dakika 7'den büyük deprem uyarısı! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara Denizi'nde dün meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Riskli bölgeyi Marmara'nın güneyi olarak belirten Üşümezsoy, iki fayın kırılması halinde 7'den büyük deprem olabileceğine dikkat çekti. 

ankara deprem riskli bölgeler Haberi

ankara deprem riskli bölgeler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, MHP Mamak İlçe Başkanlığı'nın ev sahipliğinde bir düğün salonunda Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) üyeleriyle bir araya geldi.

Kayseri Belediye Başkanlığı döneminde uyguladığı ihaleleri canlı yayınlama sistemini, Ankara'da da gerçekleştireceğini belirten Mehmet Özhaseki, inşaat sektörünün durgun olmasının sebeplerini anlattı.

Özhaseki, "Birincisi arz fazlası, ikincisi para piyasalarının oynamalarla yurt dışından yapılan operasyonlarla bir kriz ortamının doğmuş olması ve bunlardan ilk etkilenen sektör haliyle inşaat sektörüdür. Ancak bu geçicidir" dedi.

"Konutları deprem standardına göre yaptırmalıyız"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin deprem bölgesinde bulunduğuna değinen Özhaseki, bu yüzden milyonlarca konutun yıkılıp, tekrar yapıldığını söyhledi. 

Mehmet Özhaseki, şunları söyledi;

"Konutlarımızı, artık deprem standardına göre yaptırmamız lazım. Ankara biraz daha emin bir yer gibi görünüyor,...