20 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: Konutları deprem standardına göre yaptırmalıyız!

Mehmet Özhaseki: Konutları deprem standardına göre yaptırmalıyız!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, "Konutlarımızı, artık deprem standardına göre yaptırmamız lazım. Ankara biraz daha emin bir yer gibi görünüyor, kuzeyimiz biraz tehlikeli" dedi...



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, MHP Mamak İlçe Başkanlığı'nın ev sahipliğinde bir düğün salonunda Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) üyeleriyle bir araya geldi.

Kayseri Belediye Başkanlığı döneminde uyguladığı ihaleleri canlı yayınlama sistemini, Ankara'da da gerçekleştireceğini belirten Mehmet Özhaseki, inşaat sektörünün durgun olmasının sebeplerini anlattı.

Özhaseki, "Birincisi arz fazlası, ikincisi para piyasalarının oynamalarla yurt dışından yapılan operasyonlarla bir kriz ortamının doğmuş olması ve bunlardan ilk etkilenen sektör haliyle inşaat sektörüdür. Ancak bu geçicidir" dedi.

"Konutları deprem standardına göre yaptırmalıyız"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin deprem bölgesinde bulunduğuna değinen Özhaseki, bu yüzden milyonlarca konutun yıkılıp, tekrar yapıldığını söyhledi. 

Mehmet Özhaseki, şunları söyledi;

"Konutlarımızı, artık deprem standardına göre yaptırmamız lazım. Ankara biraz daha emin bir yer gibi görünüyor, kuzeyimiz biraz tehlikeli. Ama ülkemizin birçok yerinde deprem riskinden dolayı 50'li, 60'lı, 70'li, 80'li yıllarda yapılan binanın neredeyse yüzde 80'inin yıkılması lazım. Belediye hazırlanacaksa ve deprem geldiğinde rahatça evimizde oturabileceksek mecburen bunu yapmalıyız. Artık standartlar da değişmelidir. Yeniliğe ihtiyaç var. Eski evlerde artık oturulmuyor. Bunların da yenilenmesi gerekiyor. Sonra da göçler halen büyükşehire doğru devam ediyor. Bu sebeplerden dolayı emin olun önümüzdeki 10 yıl içerisinde belki 10 milyon ev yıkılıp, yeniden yapılacak."


Geri Dön