07 / 12 / 2025

ankara itfaiye merkezi

ankara itfaiye merkezi

Başkent Ankara'nın mücavir alan sınırlarının genişlemesiyle, kentin coğrafi yapısı, ulaşım koşulları ve imkanları dikkate alınarak, Çayyolu, Şentepe ve Kazan'da 3 yeni itfaiye merkezi inşa ediliyor

Ankara'da itfaiye yeniden yapılandırılıyor!

Gelişen Başkent'in ihtiyacı dikkate alınarak yeni inşa edilen Kuzey Ankara İtfaiye Merkezi, Kazan İtfaiye Merkezi, Dikmen itfaiye Merkezi ve Sincan OSB İtfaiye Merkezi gerek mimari yapıları gerekse işlevsellikleri ile dikkat çekiyor

Ankara Üniversitesi'nden devrim niteliğinde adım: Gayrimenkul Teknolojileri Merkezi açıldı!

Kamu, özel sektör, sivil toplum ve akademiyi ortak bir platformda bir araya getirerek ülkenin dijital dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine akademik katkı sunmayı amaçlayan Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Teknolojileri Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Ankara’ya Lodumu AVM, otel ve iş merkezi geliyor! 4.9 milyarlık dev proje için düğmeye basıldı!

Lodumu AVM, otel ve iş merkezi projesi için düğmeye basıldı. Başkent Ankara’da yükselecek proje 4 milyar 942 milyon 429 bin TL’ye mal olacak.

Lodumu AVM, otel ve iş merkezi için düğmeye basıldı! Ankara’ya 3.1 milyar TL’lik yeni proje geliyor! 

Lodumu AVM, otel ve iş merkezi projesi için ÇED süreci başladı. Başkent Ankara’da yükselecek proje 3 milyar 103 milyon 925 bin TL’ye mal olacak.

Central MKM Alışveriş ve Yaşam Merkezi için düğmeye basıldı! Ankara’ya 475.1 milyonluk yeni AVM geliyor!

Ral Yatırım, başkent Ankara’da hayata geçireceği Central MKM Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesi için düğmeye bastı. Söz konusu proje 475 milyon 127 bin TL’ye mal olacak.

Ankara’nın kalbinde 15 katlı alışveriş merkezi için imar planı değişikliği! 

Başkent Ankara'da özelleştirme kapsamında olan bir taşınmaz için imar planı değişikliği yapıldı. 7577 ada, 21 parselde yer alan yaklaşık olarak 20 metrekarelik arsanın imarı 15 katlı bir ticaret merkezi yapılacak biçimde değiştirildi. Karar bugünkü 32783 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 300 itfaiye eri alınacak

İtfaiye eri adaylarını ilgilendiren haber geldi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilanına göre Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 300 itfaiye eri alınacağı kaydedildi.

Semt Beytepe AVM için düğmeye basıldı! Ankara'ya 490 milyon TL'lik yeni alışveriş merkezi geliyor!

Semt Beytepe Alışveriş Merkezi için düğmeye basıldı. Başkent Ankara'da hayata geçirilecek olan proje 490 milyon TL'ye mal olacak.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Ankara'nın yeni yaşam merkezi olarak kabul edilen Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'nin açılışına sayılı günler kaldı.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni millet bahçesinde inceleme gerçekleştirdi. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılacak!

Ankara sakinlerinin merakla beklediği Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Yapı ve Yapı İnşaat Proje Müdürü Olcay Kazan, proje ile ilgili gelinen son durumu açıkladı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ağustos'ta açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ağustos'ta açılacağını dile getirdi.

TOKİ Ankara gençlik merkezi ihalesi bugün!

Konut yatırımları dışında kamu yatırımlarını da hızlandıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı başkent Ankara'da hayata geçireceği gençlik merkezi ve cami projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

TOKİ'den Ankara Mamak'a cami ve gençlik merkezi!

Yeni projeler için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak'ta cami ve gençlik merkezi inşa edecek.

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezi inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezinin ihalesi 2018'de yapılmış ve 47 milyon TL bedelle bir firmaya verilmişti. Peki kültür merkezinin inşaatında son durum ne? Kültür merkezi ne zaman tamamlanacak?

ankara itfaiye merkezi Haberi

ankara itfaiye merkezi


Başkent Ankara'nın mücavir alan sınırlarının genişlemesiyle, kentin coğrafi yapısı, ulaşım koşulları ve imkanları dikkate alınarak, Çayyolu, Şentepe ve Kazan'da 3 yeni itfaiye merkezi inşa ediliyor 

Ankara İtfaiyesi'nin,çok geniş bir alana yayılan Çayyolu’nda prefabrik yapıda hizmet veren itfaiye merkezinin yerine,daha modern koşullarda hizmet verecek yeni bir itfaiye merkezi inşa ediliyor. Çatısı kapatılan yeni itfaiye merkezi inşaatının yüzde 70’i tamamlandı. Hizmete girdiğinde, merkezde 1merpen aracı, 1 yangın söndürme aracı ve 1 tanker, civardaki yangınlara daha etkin ve acil müdahale etmek için hazır bulunmaya devam edecek. 

Son yıllarda çok katlı konutlarla giderek büyüyen ve gelişen Şentepe Pamuklar Mahallesi’nde de çevredeki mahalleler de göz önünde bulundurularak uygun bir noktada inşa edilen yeni itfaiye merkezinin yüzde 65'i bitti. Şentepe İtfaiye Merkezi’nin hizmete girmesiyle, merkezde 1 merpen...