26 / 04 / 2024

Ankara Kalesinin çevresi

Ankara Kalesinin çevresi

Ankara Kalesi'nin dış cephesi tarihi ihtişamı ve görkemine yeniden kavuşturuyor. Projenin içinde Ankara Kalesi alanındaki otoparkda var...

Ankara Ulus Meydanı ve çevresi yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Ulus Anafartalar Caddesi, Posta Caddesi, Ulus İş Hanı, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Sobacılar Çarşısı'nda yenileme çalışmalarına başlanacak.

Ankara Ulus Meydanı Ulaşım Projesi'ne onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ulus Meydanı ve Çevresi Ulaşım Projeleri gündeme geldi. Dev proje için imzalanan protokolün uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.

Ankara Koru Metrosu çevresi uygulama imar planı askıda!

Ankara Çankaya'da yer alan Koru Metrosu çevresine ait uygulama imar planı değişikliği, 27 Ağustos'ta askıdan indiriliyor...

Ankara'ya 11 yeni metro hattı geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Metropolitan Alanı Ve Yakın Çevresi Ulaşım Ana Planı projesiyle, 11 yeni metro hattı yapacak. Ankara'yı metro ağıyla örecek projeler 2038'de tamamlanacak.

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Cami'nin çevresi düzenleniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi kapsamındaki düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hacı Bayram-ı Veli Camii çevresinde bulunan gece kulüpleri ve pavyonların yıkımı sürüyor.

Ankara Çubuk Barajı'nın çevresi düzenleniyor!

Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar Ankara’nın içme suyu ihtiyacını sağlayan Çubuk Barajı çevresini, mesire alanı olarak yeniden düzenliyor.

Ankara Eymir'de yapılması planlanan otel projesi iptal edildi!

Ankara’da Eymir Gölü yakınlarına yapılması planlanan ‘Diplomatik Otel’ projesi iptal edildi. Göl çevresi, 1. Derece Doğal Sit Alanı konumunda olduğundan bozulma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı.

Ankara Yenimahalle'de 2 imar planı değişikliği!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, Ankara Yenimahalle'de 7585 ada ve çevresi ile 43318 ada 3 parsele ait 1/1000 ölçekli plan değişikliği askıya çıktı...

Ankara Beynam ve çevresi imar planı değişikliği askıda!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Mayıs 2015 tarihinde onaylanan 1/5000 ölçekli Beynam ve Çevresi Nazım İmar Planı Revizyonu 3 Haziran 2015 Çarşamba günü askıya çıkarıldı.

Ankara Dedeman Otel'in çatı katında yangın çıktı!

Ankara’da tadilat işleri yapılan Dedeman Otel’in çatı katında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Saat 11.15 sıralarında yaşanan yangın nedeniyle Kızılay ve çevresi üzerinde yoğun duman oluştu.

Pendik Ankara Caddesi imar planı 30 Haziran'da askıdan indiriliyor!

Pendik Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı Yolu Arası Nazım İmar Planı ve Tuzla Aydıntepe, İçmeler, Şifa, Mimarsinan, Aydınlı Mahallesi ve Çevresi değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı 30 Haziran 2014'te askıdan indiriliyor.

Pendik Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı Yolu Arası imar planı askıya çıkarıldı!

Pendik Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı Yolu Arası Nazım İmar Planı ve Tuzla Aydıntepe, İçmeler, Şifa, Mimarsinan, Aydınlı Mahallesi ve Çevresi değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı.

Ankara Çankaya Çukurca Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Ankara Çankaya Çukurca Mahallesi 28422 ada 1 parsel ve çevresi için hazırlanan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları bugün askıya çıktı. İmar planları 30 Nisan'da askıdan inecek...

Ankara Kalesinin çevresi Haberi

Ankara Kalesinin çevresi

Kale Önü'nü de tarihi dokuya kavuşturmak için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi'nin içinin ardından şimdi de dışını tarihi ihtişamı ve görkemine yeniden kavuşturuyor. Projeyi yürüten Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi (KUDEM) Başkanı Akar Pınar Üstün, kuruyemişçilerin yapılacağı alandaki hafriyat çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Bölgedeki trafik düzenlemesi ve otopark alanı yeniden düzenlenecek"...