26 / 04 / 2024

Ankara Ulus bina yıkımı

Ankara Ulus bina yıkımı

Ankara Valiliği tarafından OHAL nedeniyle Ulus’taki 17 bina yıkıldı. Binaların yıkımı, kamu düzeninin ve esenliğinin sağlanması amacıyla yıkıldı.

Cam fiyatları bir yılda yüzde 300 arttı

Ankara Ulus’ta camcılık yapan birçok esnaf girdi maliyetlerinin giderek artmasıyla birlikte cam fiyatlarına geçen yıldan bu yana yüzde 300 zam yapıldığını söyledi. Camcı esnafı artan fiyatlardan şikayet ederken kar marjının da düştüğünü söyledi.

Ulus Emlak Müdürlüğü Ankara'da 54 adet gayrimenkul satacak! 8 adet taşınmaz kiralayacak!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından Ankara ili, Kalecik, Altındağ ve Elmadağ'da yer alan 54 adet gayrimenkul satılacak ve 8 adet taşınmaz da kiraya verilecek. İşte o ilan...

Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karşıyaka mahallesinde bir adet hazineye ait arsa ihale ile satılacak.

İller Bankası, Merkez Ankara'ya taşındı!

Ankara Ulus’ta yer alan tarihi binası 2017 yılında yıkılan ve kiracı durumuna gelen İller Bankası, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan olan Pasifik İnşaat’ın projesi Merkez Ankara’daki yeni adresine taşındı. 

Ankara Sincan'da kolonu patlayan bina tahliye edildi!

Ankara'nın Sincan ilçesinde kolonu patlayan 4 katlı 24 dairelik bina gece saatlerinde tahliye edildi. 

Ankara Ulus'ta 8.9 milyon TL'ye 3 yıllığına kiralık 200 iş yeri!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Ulus'ta yer alan 200 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor.

PTT Ankara Çankaya'da 4 milyon TL'ye bina kiraladı!

PTT, Ankara'da 4 milyon Türk Lirası bedelle bina kiraladı. Binanın bodrumu ile 2 katı başka bir kuruma senelik 900 bin Türk Lirası bedelle kiraya verildi. 

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

Ankara'da inşaat kazısının temeline zarar verdiği 3 katlı bina boşaltıldı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, yanındaki alanda devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle zemininde yarıklar oluşan üç katlı bina, boşaltıldı.

Ankara'da temeli kayan 8 katlı bina tahliye edildi!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde boşluk oluşan ve istinat duvarının bir kısmı yıkılan 8 katlı bina, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. 

Ankara'da çökme riski nedeniyle 21 bina boşaltıldı! 

Ankara’da, inşaat çalışması nedeniyle temelinde kayma oluşan 8 katlı Bahar Apartmanı ve etrafında riskli olduğu tespit edilen 20 bina tahliye edildi.

Ulus'ta tarihi alanda devam eden inşaat meclis gündeminde!

Ankara Ulus'taki tarihi bir alanda devam eden inşaat meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kirasını 1 senedir ödemeyen eski futbolcu Suat Kaya mahkemelik oldu!

Türk futbolunun efsane isimlerinden Suat Kaya'nın başı bir süredir kira nedeniyle dertte. Ankara Ulus'taki evinin kirasını 2020 yılının Nisan ayından beri ödemeyen Kaya ev sahibi tarafından mahkemeye verildi. 

Ankara Ulus bina yıkımı Haberi

Ankara Ulus bina yıkımı

OHAL’i gerekçe göstererek atılan fırsatçı adımlara bir yenisi daha eklendi. Geçen haftalarda “kamu düzeninin ve esenliğinin sağlanması” amacıyla Malazgirt Bulvarı’nda “bina yıkan” Ankara Valiliği, yine aynı gerekçeyle bu kez Ulus’ta 17 binayı yerle bir etti.


Gerekçe ‘kamu düzeni ve esenliği’

Ankara Valisi Ercan Topaca, 24 Şubat’ta OHAL’i gerekçe göstererek yıkım kararı çıkarttı. Karar yazısında, “Kamu düzeninin ve esenliğinin sağlanması amacıyla, belirtilen alanda tehlike arz eden binaların 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 9/f ve 11. Maddeleri gereğince Ankara Büyükşehir Belediyesince ivedi olarak yıkımlarının sağlanması…” denildi. Valilik kararının ardından hafta sonu Kılıçlı ve Telgraf Sokak’a Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait yıkım ekipleri ile çok sayıda polis ekibi geldi. Binaların yıkılacağını belirten ekiplere tepki gösteren Ulus esnafı, yargı sürecinin devam ettiğini ve yargıdan çıkacak kararın...