28 / 03 / 2024

Ankara'da çökme riski nedeniyle 21 bina boşaltıldı! 

Ankara'da çökme riski nedeniyle 21 bina boşaltıldı! 

Ankara’da, inşaat çalışması nedeniyle temelinde kayma oluşan 8 katlı Bahar Apartmanı ve etrafında riskli olduğu tespit edilen 20 bina tahliye edildi.



Ankara’da, inşaat çalışması sırasında temelinde kayma oluşan 8 katlı Bahar Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina, çökme riskine karşı evlerinden tahliye edildi. Diğer taarftan, binasında kayma olan apartman sakinleri, inşaat çalışması başladığında müteahhit ile görüştüklerini, müteahhidin, ’Kendi arsam istediğim gibi kazımı yaparım’ dediğini iddia etti.

Ankara da çökme riski nedeniyle 21 bina boşaltıldı! 

Hürriyet'te yer alan habere göre; olay, Çankaya ilçesi Mektep Sokak’ta yaşandı. Yapımına başlanan inşaat çalışması sırasında temel kazısının hemen yanındaki Altay Sokak’ta bulunan 8 katlı Bahar Apartmanı’nın temelinde kayma yaşandı. Binanın temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi oluştu. Bina sakinleri, gelen çatırtı sesleriyle panik yaşadı. İhbarın ardından polis, itfaiye, AFAD, UMKE ve belediye ekipleri bölgeye gönderildi. Polis ekipleri, yıkılma tehlikesine karşı etrafta geniş güvenlik önlemi alarak, çökme tehlikesi bulunan 8 katlı bina ve Altay Sokak ile Mektep Sokak’taki 20 binanın tahliyesine karar verdi. Evlerinden tahliye edildiği için konaklayacak yer bulunmayan bazı vatandaşlar,  Ankara  Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin misafirhanelerine yönlendirildi.

'KENDİ ARSAM İSTEDİĞİM GİBİ KAZIMI YAPARIM'

Mahalle sakinlerinden Arif Demir, büyük iş makineleriyle hafriyat alınması sonucu, Bahar Apartmanı’nın temelinde kayma olduğunu ve binanın uçuruma doğru kaymaya başladığını söyledi. Tahliye edilen binalardan birinde yaşayan Rıza Odabaşı ise "Binanın temelinde alttaki inşaat nedeniyle kazı yapıldı. Bir arkadaşım bize binanın bulunduğu sokakta asfaltta açılma olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı. Öte yandan, kayma olan bina sakinleri, inşaat çalışması başladığında müteahhit ile görüştüklerini, müteahhidin, ’Kendi arsam istediğim gibi kazımı yaparım’ ifadesini kullandığını iddia etti.

BAKAN SOYLU İNCELEMELERDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin, İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta yakın zamanda yapımına başlanan inşaat çalışmaları sırasında yan tarafında bulunan Altay Sokak'taki 8 katlı binanın istinat duvarının bir kısmının yıkılması ve temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi yaşanan bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u da telefonla arayarak olayla ilgili kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Öte yandan Mektep Sokak'taki inşaatın müteahhidi ile kepçe operatörünün gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara da çökme riski nedeniyle 21 bina boşaltıldı! 

8 KATLI BİNA BOŞALTILMIŞTI

İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta yakın zamanda yapımına başlanan inşaat çalışmaları sırasında yan tarafında bulunan Altay Sokak'taki 8 katlı binanın istinat duvarının bir kısmının yıkılması ve temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi meydana gelmişti. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, yıkılma tehlikesi bulunan binaların etrafında geniş güvenlik önlemi alarak, çökme tehlikesi bulunan bina ile tedbir amaçlı bölgedeki binalarda oturanları tahliye etmişti. Konaklayacak yeri bulunmayan mahalle sakinleri, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin misafirhanelerine yönlendirilmişti. Misafirhanelere gitmek istemeyenlerin bekleyişi devam ediyor. Burada bekleyenlere ve ekiplere çorba ikram etti.

Ankara Altındağ'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor! 


Geri Dön