18 / 04 / 2024

İzmit'te toprak kayması nedeniyle iki bina boşaltıldı!

İzmit'te toprak kayması nedeniyle iki bina boşaltıldı!

İzmit Turgut Mahallesi Evliya Çelebi Sokak üzerinde yer alan iki bina toprak kayması nedeniyle boşaltıldı.



İzmit'te iş makinesi istinat duvarına zarar verince her iki tarafta bulunan iki bina toprak kayması sonucu ciddi zarar gördü. Sabah'ta yer alan habere göre, her iki binada yaşayan bina sakinleri tedbir amaçlı oturdukları yerleri tahliye etti. Yaşanan talihsiz olay sonucunda sokak trafiğe kapatıldı.

Dün gece 00.45 sıralarında gerçekleşen olay Turgut Mahallesi Evliya Çelebi Sokak üzerinde meydana geldi. Diğer tarafta devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle istinat duvarı zarar görünce, her iki binanın temelinde toprak kayması oluştu. Yaşanan toprak kayması ile kayalar düştü. Yaşanan doğal afet sonucu, bina sakinleri durumu 112 acil durum merkezine bildirdi.

Yaşanan doğal afet sırasında, her iki binada bulunan bina sakinleri kendi imkanlarıyla evlerini boşalttı. AFAD ve itfaiye ekipleri bina çevresinde inceleme yapması sonucunda boşaltılan binadan iki aile geçici bir süre komşularının yanına yerleştirildi.

İzmit te toprak kayması nedeniyle iki bina boşaltıldı!

DERİN KORKU YAŞADIK

Toprak kayması nedeni ile yaşanan üzücü olay da derin korku yaşadıklarını anlatan ev sahibi Hafize Özçelik, "5 aydır burada yıkım işlemleri devam ediyor, biz de 5 aydır burası yıkılacak diye uyarıyorduk. Oturup televizyon izliyorduk bir anda gürültü oldu. Kayalar hep çökerek aşağı düştü. Kaç gündür toprakta ufak oyuklar vardı bu akşam tam felaket oldu. Çok korktum koca ev başıma yıkılıyor sandım" dedi.

İzmit Cedit'te yıkımlar başladı!

 


Geri Dön