26 / 04 / 2024

Kocaeli'de toprak kayması nedeniyle bir bina boşaltıldı!

Kocaeli'de toprak kayması nedeniyle bir bina boşaltıldı!

Kocaeli İzmit'te yaşanan toprak kayması sebebiyle yandaki 3 katlı bina tedbir amaçlı tahliye edildi.



Kocaeli İzmit'te temeli kazılan bir inşaat alanında yaşanan toprak kayması nedeniyle yandaki 3 katlı bina tedbir amaçlı tahliye edildi.

Alınan bilgilere göre, Serdar Mahallesi Reyhan Sokak'ta temeli kazılan bir inşaat alanında toprak kayması meydana geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, durumu haber verilmesi üzerine bölgeye polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Can kaybının yaşanmadığı olayda polis çevrede güvenlik önlemi alırken, alanın yanındaki 6 ailenin yaşadığı 3 katlı bina tedbir amacıyla boşaltıldı ve mühürlendi.

Bina sakinleri arasında yer alan 9 yaşındaki bir çocuk, evden çıkarken muhabbet kuşunu da yanına aldı.

Diğer bir yandan, binada karantinada bulunan koronavirüs test sonucu pozitif çıkan 3 kişiyle temaslı 10 kişi, filyasyon ekipleri kontrolünde otobüslerle öğrenci yurduna götürüldü.

Bina sakinlerinden Gıyasettin Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, evde eşi ve çocuklarıyla otururken büyük bir gürültü duyduğunu dile getirdi.

Çocuklarının koktuğunu ve evi terk etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Karahan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Adam temel açmış iki gündür. Biz diyorduk ona çökecek diye. Akşamüstü kendi geldi konuştuk. Sonra geldi baktı, 'biz böyle olduğunu bilmiyorduk, bu kadar tehlikeli olduğunu bilmiyorduk.' dedi. Sonra çekti gitti. Biz evde oturuyorduk, sonra ses geldi, baktık çökmüş. Çocuklar bağırdı, ağladı. Başka da bir şey yapamadık. Camı kırayım çıkayım dedim ama korkuluk vardı. Sonra itfaiye ekipleri geldi kestiler kurtardılar."

 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı için ilk adım atıldı!


Geri Dön