25 / 04 / 2024

Ankara Ulus Taş Bina

Ankara Ulus Taş Bina

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Ankara Ulus’taki tarihi taş binasını Başbakanlık alıyor. Tarihi bina özellikle yabancı ülke başkan kral ve sultanları gibi ağır konuklarına ev sahipliği yapacak

Depremden sonra Ankara ve İstanbul'da taşınmalar hız aldı!

İstanbul ve Ankara  illerindeki taşınma hareketliliğini baz alan REIDIN ve ENakliyat işbirliği ile hazırlanan rapor yayınladı. İşte ayrıntılar...

Cam fiyatları bir yılda yüzde 300 arttı

Ankara Ulus’ta camcılık yapan birçok esnaf girdi maliyetlerinin giderek artmasıyla birlikte cam fiyatlarına geçen yıldan bu yana yüzde 300 zam yapıldığını söyledi. Camcı esnafı artan fiyatlardan şikayet ederken kar marjının da düştüğünü söyledi.

Milli Emlak Ankara'da 8 taksitle arsa satıyor! Ticaret alanı imarlı arsalar için son fırsat!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ulus Emlak Müdürlüğü, Ankara Mamak'ta yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı.

İller Bankası, Merkez Ankara'ya taşındı!

Ankara Ulus’ta yer alan tarihi binası 2017 yılında yıkılan ve kiracı durumuna gelen İller Bankası, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan olan Pasifik İnşaat’ın projesi Merkez Ankara’daki yeni adresine taşındı. 

Ankara Büyükşehir, Çubuk'ta arsa satıyor! 1.2 milyon TL'den başlayan fiyatlarla...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Çubuk'ta yer alan 5 arsayı satışa sundu. Arsalar için en düşük muhammen bedeli 1 milyon 228 bin 130 TL olarak belirlendi...

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

Ankara'da taşınmazın özelleştirme ihalesi için görüşmeler yapıldı! 

Ankara'da bir taşınmazın özelleştirme ihalesinde nihai görüşmeler yapıldı. 

Ankara Ulus'ta 8.9 milyon TL'ye 3 yıllığına kiralık 200 iş yeri!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Ulus'ta yer alan 200 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor.

Ulus'ta tarihi alanda devam eden inşaat meclis gündeminde!

Ankara Ulus'taki tarihi bir alanda devam eden inşaat meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması mecliste!

Ankara Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Ulus Meydanı ve çevresi yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Ulus Anafartalar Caddesi, Posta Caddesi, Ulus İş Hanı, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Sobacılar Çarşısı'nda yenileme çalışmalarına başlanacak.

Etiler Ulus'ta göz kamaştıran arsa!

Etiler Ulus'ta son derece değerli bir arsa için kıyasıya pazarlıklar yapıldı.  Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında söz konusu arsayı kaleme aldı.

Ankara Ulus Taş Bina Haberi

Ankara Ulus Taş Bina

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Ankara Ulus’taki tarihi taş binasını Başbakanlık alıyor.


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yeni binasına taşınarak boşaltacağı Ulus’taki tarihi taş binayı, Başbakanlık alıyor. Tarihi bina, Başbakanlığın “ağır konukları” için misafir sarayı yapılacak. Tarihi binanın, özellikle yabancı ülke başkan, kral ve sultanları gibi, ağır konukların ağırlanacağı, misafir sarayı/konukevi olarak kullanılacağı öğrenildi. 


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Ulus’ta bulunan ve halen merkez bina olarak kullandığı tarihi taş binayı, yılın sonuna kadar boşaltacağı belirtildi. Bakanlık, Eskişehir yolunda inşa edilen yeni binasına taşınarak tüm birimlerini bu binada toplayacak.


75 yıl sonra yeniden


Başbakanlığın tarihi binayı önce tadil edeceği ve yabancı “ağır” konuklar için misafir sarayı/ konuk evi olacak şekilde yeniden teşrif edeceği belirtildi. Verilen bilgilere göre taş binanın bulunduğu bölgede, sonradan inşa edilen ve tarihi dokuya...