27 / 04 / 2024

antalya avmleri yapılmalımı

antalya avmleri yapılmalımı

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası yönetimleri acil gündemle bir araya geldi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından onaylanan dev AVM kararını veto etmeye davet kararı aldı....

Kentsel dönüşümde sihirli değnek özel sektör: Bomboş araziymiş gibi tamamen yeni bir şehir planlaması yapılmalı!

Fay hatları üzerinde konumlanan Türkiye'de binaların hızlıca dönüştürülmesinin oldukça önem arz ediyor. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İşte İnşaat Mühendisleri isimli hesabın X sosyal medyadaki o açıklaması ve gelen yorumlar... 

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde projelere 'sigorta zorunluluğu' önerisi! Dönüşüm nasıl yapılmalı? 

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüm ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? Nasıl hızlandırılmalı? İşte ayrıntılar...

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Altın uzmanı İslam Memiş açıkladı! Gram altında hangi seviyeden alım yapılmalı?

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş açıkladı! Gram altında hangi seviyeden alım yapılmalı? İşte haberin detayları…

Binalarda sağlam çatı nasıl yapılmalı?

Binalarda hava şartlarına en çok maruz kalan kısım olan çatıların inşasında profesyonel işçilik ve statik hesap büyük öneme sahip. Peki sağlam çatı nasıl olmalı? Çatılar nasıl yapılmalı?

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Büyük ve sorunlu illerde kentsel dönüşüm birinci ve en acil konu olarak yine gündemde. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Bendevi Palandöken: Esnafa kira yardımı yapılmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, "Yüzde 70'i kiracı konumunda olan esnafımıza kira yardımı yapılmalı." dedi.

Mahir Kaplan: Kentsel dönüşüm acilen yapılmalı!

Depremlerin sonuç analizlerinde çoğunlukla ihmal ve vurdumduymazlığın olduğunu anlatan Restorasyon uzmanı inşaat mühendisi Mahir Kaplan, ''Kentsel dönüşüm acilen yapılmalı'' dedi.

Kentsel dönüşümde bütünsel planlama yapılmalı!

İzmir'de yaşanan deprem felaketi doğal afetlere karşı dayanıksız yapıların nasıl dönüştürüleceği sorununu bir kez daha gündeme taşıdı. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? Dönüşümde neler dikkate alınmalı?

Antalya'ya şehir hastanesi müjdesi!

Antalya Sağlık Müdürü Ünül Hülür, il genelinde 17 sağlık yatırımında çalışmaların hızla sürdüğünü açıkladı. Hülür, şehir hastanesi için zemin etüdü yapıldığından bahsetti.

antalya avmleri yapılmalımı Haberi

antalya avmleri yapılmalımı


Konuksever Mahallesi'ndeki AVM projesine Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla onay verilmesinin ardından, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yönetimleri ATSO'da bir araya geldi. AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak başkanlığında gerçekleşen toplantıda, plan tadilatları ile kent merkezine yapılacak AVM yatırımlarına karşı daha güçlü bir tavır alınması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.


SEVİMÇOK:PLANSIZ TİCARETE KARŞIYIZ


AESOB Başkanı Sevimçok, AVM'lere karşı olmadıklarını, plansız ticaret alanları yaratılmasına karşı olduklarını söyledi. Sevimçok, “Hepimizin fikri bir ve geneldeki sorun aynı. Yapmamız gerekense belli. Bu kente 12 milyon turist geliyor. Maalesef 1-2 milyonunu çarşıya getiremiyoruz. Şehri yönetenlerin bu soruna eğilmesi gerekiyor. Burnumuzun dibinde Kundu'da 80 bin yatak var. 80 bin turist orada kalıyor ama şehir merkezine inemiyor"...