19 / 04 / 2024

Antalya'da AVM'lere karşı tek vücut oldular!

Antalya'da AVM'lere karşı tek vücut oldular!

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası yönetimleri acil gündemle bir araya geldi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından onaylanan dev AVM kararını veto etmeye davet kararı aldı....




Konuksever Mahallesi'ndeki AVM projesine Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla onay verilmesinin ardından, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yönetimleri ATSO'da bir araya geldi. AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak başkanlığında gerçekleşen toplantıda, plan tadilatları ile kent merkezine yapılacak AVM yatırımlarına karşı daha güçlü bir tavır alınması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.


SEVİMÇOK:PLANSIZ TİCARETE KARŞIYIZ


AESOB Başkanı Sevimçok, AVM'lere karşı olmadıklarını, plansız ticaret alanları yaratılmasına karşı olduklarını söyledi. Sevimçok, “Hepimizin fikri bir ve geneldeki sorun aynı. Yapmamız gerekense belli. Bu kente 12 milyon turist geliyor. Maalesef 1-2 milyonunu çarşıya getiremiyoruz. Şehri yönetenlerin bu soruna eğilmesi gerekiyor. Burnumuzun dibinde Kundu'da 80 bin yatak var. 80 bin turist orada kalıyor ama şehir merkezine inemiyor" diye konuştu.


ORTAK HAREKETE MECBURUZ


Eskiden nüfus 80-90 binken çarşının hareketli ve cıvıl cıvıl olduğunu, şimdi ise kent nüfusu 1 milyonu geçmesine rağmen çarşı ve pazarlarda o eski hareketliliğin olmadığını aktaran Sevimçok, şöyle dedi: "Kazım Özalp Caddesi'nde saat 21.00'den sonra insan yok. Kenti yönetenler enerjilerini, projelerini bu sıkıntılara yöneltmeli. Antalya'da yaşayanlar olarak, iş yapanlar olarak artık buna bir dur dememiz gerekmektedir. Ortak bir hareket içinde olmalıyız."


BUDAK: KENT DOKUSU ZARAR GÖRÜYOR


ATSO Başkanı Çetin Osman Budak AVM'lere karşı olmadıklarını belirtti. Budak, “İmar planları tadilatlarıyla kent dokusuna zarar verecek, çarpık ticari yapılaşmaya ve çarpık kentleşmeye karşıyız. İmar planı tadilatları ile konut alanları ticari alanlara dönüştürülüyor. Zaten gerçek anlamı ile bir kent planımız yok, mevcut olan imar planları da tadilatlarla plansızlık yaratıyor. Doğru planlamaya karşı olmak söz konusu değil" dedi.


BUDAK: KENTİN TOPARLANMASINI İSTEMEK HAKKIMIZ


AVM'lerin hiçbirinin önceden planlarda yeri olmadığına değinen Budak,” Kentin ticari yapısını, trafiğini, estetiğini perişan eden planlara karşıyız. Kent merkezinde marka mağazalar kalmadı. Kentin toparlanmasını istemek hakkımız. Yurtdışı örneklerini hepimiz biliyoruz. AVM de var, cadde alışverişi de var. Konut alanları planlanırken yollar da planlanıyor. Daha sonra bu alan plan tadilatları ile ticari alana dönüşünce yollar yetmiyor, ulaşım sıkıntısı yaşanıyor, çevre tahrip oluyor, esnaf yok oluyor" diye konuştu.


Akşam


Geri Dön