19 / 04 / 2024

antalya hızlı tren çalışmaları 2017 son durum

antalya hızlı tren çalışmaları 2017 son durum

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Turizm kenti Antalya'nın demir yolu bağlantısının yapılması lazım. Antalya'ya erişecek demir yolu projesinin etüt projeleri devam ediyor. Hedefimiz, önümüzdeki yıl bitirip onun da bir an önce inşaatına başlamak" dedi.

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesi mecliste!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesinin tamamlanma süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya-Kayseri Hızlı Tren projesi meclis gündeminde!

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesini meclis gündemine taşıdı..

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Treni başlıyor!

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Hat, Antalya Manavgat'tan başlayarak, Kayseri Kocasinan'da son buluyor..

Antalya'ya hızlı tren hattı müjdesi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Antalya-Burdur-Isparta yüksek hızlı tren güzergahının belirlendiğini, uygulama projelerinin de başlayacağını duyurdu.

İzmir-Antalya hızlı tren projesi için çalışmalar bu yıl başlayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir-Antalya hızlı tren projesi için çalışmalara 2017- 2018 döneminde başlanacağını açıkladı.

Ankara-Aksaray-Adana yüksek hızlı tren projesi TBMM'de!

Ankara-Aksaray-Adana ve Antalya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projeleri mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Antalya hızlı tren projeleri 2017'de tamamlanacak!

Antalya hızlı tren hayaline iki koldan koşuyor. Kenti Eskişehir ve Kayseri üzerinden hızlı tren ağına bağlayacak iki yatırımın etüt projeleri 2017’de tamamlanıyor.

Ahmet Davutoğlu'ndan Antalyalılara hızlı tren müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalyalılara hızlı tren müjdesi verdi. Davutoğlu konuşmasında, "Antalya'yı Eskişehir'i, Konya'ya ve Kayseri'ye hızlı trenle bağlayacağız inşallah." dedi.

Ankara-Yozgat- Sivas-Kayseri hızlı tren projesi ne zaman tamamlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Yozgat- Sivas-Kayseri hızlı tren projesinin 2020'ye kadar devreye gireceğini söyledi. Erdoğan, “Antalya-Konya -Aksaray –Nevşehir- Kayseri hızlı tren hattını 2023'e kadar hizmete almayı planlıyoruz” dedi.

Antalya Kuzey Batı Çevre Yolu'na hızlı tren ağı eklendi!

Antalya’nın çevre yolu ağının önemli bir kısmı olan Kuzey Batı Çevre Yolu’na hızlı tren güzergâhı işlenmesi için yapılan imar planı revize edildi.

Antalya'da hızlı tren seferleri 2020 yılında başlayacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, temeli atılan hafif raylı sistemin Expo 2016 Antalya'ya kadar açılışının gerçekleştirileceğini belirterek, hızlı tren seferlerinin ise 2020 yılında başlayacağını kaydetti.

Çin, Türkiye'deki hızlı tren projesi için talip oldu!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde Çin Devlet Başkanı, Edirne-Kars hızlı tren hattı, Antalya-İzmir hızlı tren ve otoyol projeleriyle ilgilendiklerini söylediler" dedi.

Antalya hızlı tren hattı çalışmaları başladı!

Antalya-İstanbul arasının 4,5 saat, Antalya-Ankara arasının 3 saat olacağı Antalya Hızlı Tren Hattı ile, Antalya-İzmir ve Antalya-Kayseri arasındaki seyahat süresi de 3,5 saat oluyor.

antalya hızlı tren çalışmaları 2017 son durum Haberi

antalya hızlı tren çalışmaları 2017 son durum


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Daha önce dışarıdan askeri gemi sipariş eden, dışarıya bağımlı olan bir ülkeden kendi askeri gemilerini MİLGEM dahil, savaş gemilerini üreten, helikopteri yapan ve bunu seri üretebilen bir ülke haline geldik." dedi. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de denizciliği öne çıkarmak adına olağanüstü gayretleri olduğunu vurgulayan Arslan, "Son yıllarda bu konuda çok ciddi başarılar elde ettik ama bugünkü başarı bu anlamda çok önemli. Dost Katar ile yaptığımız işbirliği anlamında önemli." ifadesini kullandı.


Arslan, şunları kaydetti: "Bir taraftan askeri kabiliyetleri en üst seviyede olan gemiler, bir taraftan bunu kullanacak olanların aynı zamanda rahat edebileceği konforda yapılmış. Geminin dönme yarı çapı en önemli kriterlerden biridir. Gemi bulunduğu yerde dönmek isterse ne kadar dar yarıçapta ne...