28 / 03 / 2024

Antalya imar protestosu

Antalya imar protestosu

Antalya Konyaaltı'nda denize yakın 200 bin dönüm tapulu arsalarına imar izni alamayan bir grup arazi sahibi, sorumlu tuttukları Konyaaltı Belediyesini protesto etti

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Antalya Muratpaşa'daki imar meselesi çözümüne ulaştı! Muhittin Böcek teşekkür etti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa ilçesindeki Kırcami bölgesinde uzun zamandır devam eden imar meselesinin çözülmesine yönelik teşekkür etti.

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Antalya Kemer'e imar müjdesi!

Antalya'nın Kemer Beldibi ilçesinde, imar planı projesinde son noktaya gelindi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu imar planlarında yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya'da arazilerine imar izni verilmeyen arsa sahiplerinden protesto!

Antalya Konyaaltı'nda denize yakın 200 bin dönüm tapulu arsalarına imar izni alamayan bir grup arazi sahibi, sorumlu tuttukları Konyaaltı Belediyesini protesto etti

Antalya'da imar planı değiştirien araziye otel yapılacak iddiası!

İYİ Partili Bahşi, Antalya’daki arazinin imar planının bir anda değiştirildiğini belirtti ve “İptal kararı var, uymuyorlar” diye konuştu...

Antalya Duraliler Mahallesi imar planı bekliyor!

Antalya’nın hızla gelişen ve değişen mahalleleri arasında yer alan Duraliler imar planı bekliyor...

Cengizhan Gököz: Antalya’nın gündemindeki en önemli konu imar!

Av. Cengizhan Gököz, Antalya’nın gündemindeki imar konuları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Av. Cengizhan Gököz, “Antalya’nın gündemindeki en önemli konu imar” dedi…

Antalya imar protestosu Haberi

Antalya imar protestosu

Antalya Konyaaltı'nda yüksek emlak vergisi ödedikleri tapulu arsalarına imar izni almayan bazı arazi sahipleri, belediyeyi protesto etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Konyaaltı Belediyesi önünde toplanan bir grup arazi sahibi, Konyaaltı sahil bandındaki yüksek rantlı arazilerini kullanamadıkları, yüksek emlak vergisi altında ezildiklerini gerekçe göstererek, protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Grup adına açıklama yapan Arif Orhan, Arapsuyu Mahallesi'nde yaklaşık 200 bin dönüm arsanın, dedesi Recep Tırak ve 46 arkadaşı tarafından 1947 yılında satın alındığını söyledi.

Söz konusu arazilerle ilgili açılan davanın 1989 yılında sona erdiğini, arsanın dedesi ile arkadaşları adına tescil edildiğini belirten Orhan, şunları söyledi:

"Bu yerlere 50 senedir vergileri ödememize rağmen, çivi dahi çakamayıp, kullanamıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı buraların orman olduğu iddiasıyla 'imar yapılamaz' diyerek Konyaaltı Belediyesine yazı göndermiş. Burada bir imar çalışması yapamadığı için...