25 / 04 / 2024

antalya Köprüçay Havzası

antalya Köprüçay Havzası

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 42. Toplantısı gündem maddeleri belli oldu. Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 42. Toplantısı 25 - 26 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü planlanandan 18 ay önce tamamlandı!

2023 metrelik orta açıklığıyla 'dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü' olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile Malkara-Çanakkale Otoyolu, öngörülenden 18 ay önce tamamlandı ve hizmete sunuldu. Böylece iki kıta birbirine bağlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 ay erken açılacak!

Çanakkale ziyareti sırasında, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli galasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ay erken açılacağını dile getirdi. 

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ Kömürhan Köprüsü Aralık ayında açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Kömürhan Köprüsü hem Elazığ hem bölge hem Türkiye hem de dünya için örnek projelerden biri. Bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Aralık ayının içerisinde inşallah burayı tamamlayıp vatandaşımızın, bölgenin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Samsun Terme Çayı'na yeni köprü inşa ediliyor!

Samsun Terme Belediyesi tarafından Terme Çayı üzerine 7 milyon TL'ye mal olması planlanan yeni köprünün inşaatına başlandı.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Köprü ve otoyolların ocak ayı geliri!

Ocak ayında köprü ve otoyollardan 189 milyon 525 bin lira gelir elde edildi.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Antalya Elmalı Bayralar’a yeni köprü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı İlçesi Bayralar Mahallesi grup yolunda bulunan köprüyü baştan aşağı  yeniliyor. Köprü tamamlandığında daha geniş ve modern olacak.

Antalya'ya yeni köprülü kavşak!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Serbest Bölge Köprülü Kavşağı'nda inceleme yaptı. 

Kadıköy Haydarpaşa Köprüsü'nde son iki ay!

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

Antalya Değirmenli Köprüsü yeniden inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat’ta 3 mahalleyi birbirine bağlayan Değirmenli köprüsünü yeniden inşa ediyor.

antalya Köprüçay Havzası Haberi

antalya Köprüçay Havzası


Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 42. Toplantısı gündem maddeleri belli oldu. Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 42. Toplantısı 25 - 26 Ağustos 2014 tarihinde saat 09.00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası adresinde yapılacak.


25.08.2014 Tarihinde Görüşülecek Konular:

1.Isparta İli, Merkez İlçesi Yakaören Köyü II. Derece Doğal Sit Alanındaki 2654, 2662, 2664, 3716 ve 3795 parsellerin kiralanması talebinin değerlendirilmesi.  

2.Isparta İli, Merkez İlçesi, Gölcük Tabiat Parkı I.-II Derece Doğal Sit Alanında Uzun Devreli Gelişme Plan talebinin değerlendirilmesi.

3.Antalya İli, Kaş İlçesi, Kaputaj Mevkii I. Derece Doğal Sit Alanında B Tipi Mesire Yeri  talebinin değerlendirilmesi.

4.Antalya İli, Kepez İlçesi, Varsak Bölgesi I. Derece Doğal Sit Alanındaki 1716, 1729, 1763, 1764 no.lu parseller ile ilgili plan tadilatı talebinin değerlendirilmesi. 

5.Antalya İli, Muratpaşa İlçesi Lara...