28 / 03 / 2024

antalya metruk bina

antalya metruk bina

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, metruk binaların uyuşturucu bağımlılarının, satıcıların istasyonu haline geldiğini ifade ederek "Vatandaş yıkmıyorsa, metruk binaya gideceğiz, dozeri dayayıp kendimiz yıkacağız." diye açıklama yaptı. 

Antalya'daki metruk bina yıkılıyor!

Antalya Gençlik Mahallesi'ndeki zemin katta bulunan restoranda tüp patlaması sonucu harabeye dönen 6 katlı bina, 7 yıl sonra yıkılıyor. Yıkım çalışmasının bir haftaya bitmesini planlanıyor.

Antalya'daki metruk bina yıkılmayı bekliyor!

Antalya'da Gençlik Mahallesi Işıklar Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı apartmanda 2009 yılında yaşanan patlamadan sonra kullanılmaz hale geldi. Binanın akıbetinin ne olacağı ise hala bilinmiyor.

Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği devam ediyor. Süleyman Soylu'dan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı'ndan metruk bina kararı!

İçişleri Bakanlığı 81 kentin valisine metruk binalar ile ilgili genelge gönderdi. Genelgeye göre metruk binaların yerleşim birimi olarak gösterilmesine izin verilmeyecek. 

Türkiye'de 69 bin 607 metruk bina yıkıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı doğrultusunda ülke genelinde uyuşturucuların yuvası olan metruk binalar ortadan kaldırılıyor.

Bursa'da 2 katlı metruk bina yıkıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde cadde üzerinde yer alan 2 katlı metruk bina kendiliğinden yıkıldı.

Zonguldak Ereğli'de 2 katlı metruk bina çöktü!

Zonguldak Ereğli Kirmanlı Mahallesi'nde yer alan 2 katlı metruk bina yerle bir oldu...

Buca'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor!

İzmir Buca Belediyesi,  kent genelinde metruk binaları ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor. İlçe genelinde dört ayda 74 metruk bina yıkıldı.

Bursa Osmangazi'de 41 metruk bina yıkıldı!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi 4 ay içerisinde 41 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Aydın Efeler'de bir metruk bina yıkıldı! 

Aydın Efeler Belediyesi, Mesudiye Mahallesi’nde bulunan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içindeki metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Osmangazi'de bir metruk bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi’nde tehlike saçan metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Mersin Akdeniz'de 2 katlı metruk bina yıkıldı!

Akdeniz Belediyesi, Bahçe Mahallesi'nde yer alan 2 katlı metruk binanın yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştirdi. 

Metruk Bina Veri Tabanı ile 62 bin bina yıkımı gerçekleştirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle mücadele kapsamında kullanılan Metruk Bina Veri Tabanı programı ile 62 bin yapının yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi. 

Bursa Karacabey'de 3 metruk bina yıkıldı!

Bursa’ya bağlı Karacabey ilçesinde Ocak ayı içerisinde 3 metruk binanın yıkımı gerçekleşti.

Buca'da 15 metruk bina yıkıldı!

İzmir Buca Belediyesi, ilçe güvenliğini sağlamak için metruk binaların yıkımına başladı. Belediye ekipleri ilk etapta 15 binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

antalya metruk bina Haberi

antalya metruk bina

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Toplantısında yaptığı konuşmada, metruk binalar konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre toplantıda kaymakamlardan ilçelerindeki metruk binalara ilişkin bilgi alan Karaloğlu, kaymakamlara metruk binaların neden yıkılmadığı, hukuki sorunlarının olup olmadığı yönünde sorular yöneltti.

Her ilçeyi ayrı ayrı değerlendireceklerini belirten Karaloğlu, çözümler üreterek, metruk bina probleminden kurtulacaklarını söyledi.  Münir Karaloğlu, "Metruk binalar bir müddet sonra melanet yuvası haline gelmektedir. Kötülük, maalesef sahipsiz yerleri seviyor. Metruk binalar, hem uyuşturucu bağımlılarının hem satıcıların hem de fuhuşla ilgili suç işleyenlerin neredeyse istasyonu, durağı haline geliyor." diye konuştu.

Metruk bina konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kararlı adımları olduğuna değinen Karaloğlu, Antalya'nın da bu konuda üzerine düşeni yapacağını söyledi.