26 / 04 / 2024

Antalya müze ücretleri

Antalya müze ücretleri

Antalya'da müze ve ören yerlerini ziyaret için uygulanan giriş ücretleri yeniden belirlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü duyurusuna göre, yeni giriş ücretleri 15 Nisan'dan itibaren geçerli olacak.

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası bağlantı sağlandı! 

Antalya'da devam eden 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası raylarla bağlantı sağlandı. 

Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olması talebi mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dünyanın müze konseptli ilk caddesi ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirecek ve bambaşka bir çehreye kavuşturacak Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ni 11 Ocak’ta ihaleye çıkarıyor.

Antalya Müzesi'nin alanı genişletiliyor!

ATSO’nun iki ayrı meslek komitesi Antalya Müzesi alanın fiziki yetersiz olduğunu belirterek, Müze’nin yanındaki Meteoroloji ve Karayolları sosyal tesisleri alanının müzeye bırakılmasını istedi.

Antalya'ya 9 yeni müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi turizm kenti Antalya’ya 7 yeni müze kazandırmak için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapacağı 2 yeni müze ile toplamda 9 yeni müze açılacak. Antalya müzeleriyle anılacak.

Antalya'ya iki müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı için izin çıktı. Menderes Türel, müze konusuna atılacak ilk adımların Kent Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi olduğunu açıkladı.

Kepez Dokuma Fabrikası müze olacak!

Kepez Belediyesi, Dokuma Fabrikası kompleksini ve mevcut imar planındaki 238 dönümlük park alanını, kendi imkanlarıyla müze, bilim, kültür, sanat merkezi ve kent parkı olarak Antalya’ya kazandırıyor.

İnönü Müze Evi işlev kazanacak!

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker’le birlikte İsmet İnönü’nün doğduğu evi gezen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, müze evin daha işlevsel hale gelmesi için birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

Haleplibahçe Müze Kompleksi 2 ay sonra açılacak!

Hizmete açıldığında Türkiye'nin en büyük müzesi unvanına sahip olacak "Haleplibahçe Müze Kompleksi"nde, teşhir edilecek yaklaşık 10 bin eserin bulunduğu döneme ilişkin görsel canlandırmalar yer alacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Şehitler Abidesi müze inşaatı açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi..

Tarihi Sirkeci Garı müze oluyor!

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi..

Antalya müze ücretleri Haberi

Antalya müze ücretleri

Antalya'da müze ve ören yerlerine uygulanacak giriş ücretleri yeniden belirlendi.


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü duyurusuna göre, yeni giriş ücretleri 15 Nisan'dan itibaren geçerli olacak.


Buna göre Antalya Müzesi, Aspendos Ören Yeri (31 Mayıs'a kadar kapalı) ve Perge Ören Yeri giriş ücreti 20 lira olarak belirlendi.


Noel Baba Müzesi, Myra Ören Yeri, Alanya Kalesi-Ehmedek Ören Yeri ve Side Tiyatrosu 15 lira, Side Müzesi, Phaselis Ören Yeri, Xanthos Ören Yeri, Simena Ören Yeri 10 lira, Alanya Müzesi, Olympos Ören Yeri, Patara Ören Yeri, Karain Mağarası, Termessos Ören Yeri ve Milli Parkı, Arykanda Ören Yeri ve Side Antik Kenti de 5 lira karşılığında gezilebilecek.


Elmalı Müzesi, Antalya Atatürk Evi ve Müzesi ile Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ise ücretsiz...