19 / 04 / 2024

antalya turizm haberleri 2014

antalya turizm haberleri 2014

Ruslar Antalya'da tatil yapmaktan vazgeçmedi. Rus turistin tercihini Türkiye'den yana kullanması ve Avrupa'da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya'daki otellerin doluluk oranı yüzde 85-90 düzeyine ulaştı.

Özgüneş Turizm'den Antalya'ya 112 milyon 671 bin TL'lik otel yatırımı!

Özgüneş Turizm ve Tic. A.Ş Antalya'ya turizm konaklama tesisi projesi için düğmeye bastı. Manavgat ilçesinde hayata geçirilecek olan proje 112 milyon 671 bin TL'ye mal olacak.

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Crystal Daisy Turizm Tesisi'nin inşaatı resmen başlıyor! Antalya'ya 3 yıldızlı yeni otel geliyor!

Crystal Daisy Turizm Konaklama Tesisi'nin inşaatı resmen başlıyor. Antalya Serik'te hayata geçirilecek olan proje 233 milyon 930 bin TL'ye mal olacak.

Antalya'da yılın ilk günlerinden turizm rekoru!

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Antalya’ya yılın ilk günlerinde gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 27,7 arttı.

Döşemealtı Belediyesi, Antalya'da turizm imarlı arsa satıyor: 95 milyon TL'ye!

Antalya İli Döşemealtı Belediye Başkanlığı, Antalya Döşemealtı'nda yer alan turizm alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Antalya 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi!

Kaş-Demre arasına kurulması planlanan Antalya’nın 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi. Bölgede arsa tahsisi yapılan Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin havalimanının yatırımları hızlandıracağını açıkladı. 

Antalya Turizm Çalışanları Toplu Konut Projesi’nin kuraları çekildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde Antalya Serik Kocayatak’ta inşa edilen Turizm Çalışanları Toplu Konut Projesi’nde kura çekimi yapıldı.

TOKİ Antalya Turizm Konutları'nda başvuru süresi uzatıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 606 TL taksitle turizm çalışanlarına ev imkanı sunduğu ‘Turizm Çalışanları Toplu Konutları’ başvuru süresi 31 Ekim tarihine kadar uzadı. 

TOKİ’den Antalya’da turizm çalışanlarına özel proje!

TOKİ, Antalya’nın Yukarıkocayatak Mahallesi’nde turizm sektörü çalışanları için 583 adet konuttan oluşan yeni bir yaşam merkezi inşa ediyor. 

Antalya'da turizm emekçilerine özel konut geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik Kocayatak’ta turizm emekçilerine özel olark inşa edilecek konutların inşaatının Nisan ayında başlayacağını söyledi.

Martı GYO Antalya'daki turizm tesislerinin kira süre uzatımı bildirisini yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Martı GYO Antalya'daki turizm tesislerinin kira süre uzatımı bildirisini yayınladı.

Antalya'ya 400 milyon euroluk turizm yatırımı!

Antalya'nın duayen turizmcilerinden Akay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akay Okudur, yeni turizm projesi için 400 milyon euro kredi arıyor.

Bega Turizm'den Antalya Side'ye 4 yıldızlı otel!

Bega Turizm, Antalya Manavgat'ta Side Mahallesi'nde 4 yıldızlı otel inşa edecek. Otel 17 ay sonra hizmete açılacak..

antalya turizm haberleri 2014 Haberi

antalya turizm haberleri 2014

Antalya Belek'teki Ela Ouality Resort Otel Genel Müdürü Ali Tunç Batum, "Nisan ve mayıs aylarında Rusya ve Ukrayna'daki çalkantılı dönemde yapılan rezervasyonların azalmasına bağlı olarak haziran ayında Rusya bölgesinden gelenlerin sayısında küçük bir düşüş oldu. 


Fakat temmuz ve ağustos ayına yaptırdıkları rezervasyonlarla Rus turist sayısı, hazirandaki düşüşü fazlasıyla telafi ediyor. Mısır'da krizin yaşandığı 2011 Türk turizmi için doluluğun yüzde 90'ların üzerine çıktığı mutlu bir yıldı. Bu yaz Antalya dolulukta rekor yılı olan 2011 'i yakalayacak gibi görünüyor." dedi. Ela Otel'in müşterilerinin büyük çoğunluğu Rusya bölgesinden gelen turistlerden oluşuyor. Tunç Batum, "Yaz doluluk oranları yüzde 90, 12 aylık doluluk ise yüzde 60. Antalya'da oteller yılın 7 ayı istenen dolulukta, 5 ayı ise daha boş." diye konuştu. 


Antalya bölgesinde 270 kadar 5 yıldızlı...