28 / 03 / 2024

Antalya Turizm Çalışanları Toplu Konut Projesi’nin kuraları çekildi!

Antalya Turizm Çalışanları Toplu Konut Projesi’nin kuraları çekildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde Antalya Serik Kocayatak’ta inşa edilen Turizm Çalışanları Toplu Konut Projesi’nde kura çekimi yapıldı.



Antalya Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğinde Serik Kocayatak’ta inşa edilen Turizm Çalışanları Toplu Konut Projesi’nde kura çekimi yapıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan kura çekimine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katılım gösterdi. Ev hayallerine kavuşan turizm çalışanları kura çekiminde büyük heyecan ve sevinç yaşadı. Başkan Türel, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada bir sözünü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.


Bir dahaki dönem 5 bin konut

Turizm çalışanlarını 606 lira taksitlerle ev sahibi yapacak konutların önemli bir bölümünün tamamlandığını söyleyen Türel, “Bugün artık hangi daire sizin olacak onun kurasını çekeceğiz. Bu dönem yaklaşık 500 kardeşimize sağladığımız bu imkanı gelecek dönemde 5 bin emekçimize sağlamış olacağız. Biz bu projede 3 bin liranın altında geliri olan dar gelirli siz değerli hemşerilerimize bu imkanı sağlamıştık. Bir daha ki dönemde TOKİ ile de görüşeceğiz maaşlar artık yükseldiği için 5 bin liranın altında gelirli olan dostlarımıza hemşerilerimize bu imkanı sağlayacağız” diye konuştu.


Konutlar bu yıl içinde bitecek

Konut inşaatının hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Türel, “İnşaat düzeyinde şuanda yüzde 50’teyiz. Kalan yüzde 50’sini de 2019 yılı içerisinde tamamlayacağız. Sizi çağdaş modern binalara kavuşturacağız. Eskiden kimsenin aklına turizm emekçisini TOKİ ile ortak ucuz konut sahibi yapayım diye bir şey gelmemiş. Biz sizin derdinizle yatıyoruz, sizin derdinizle kalkıyoruz” dedi.


Turizm 12 aya yayılacak

Antalya’ya bir daha ki dönemde kazandıracağı 359 projenin içerisinde 70 bin kişinin yeni iş imkanına kavuşacağını belirten Başkan Menderes Türel, şöyle konuştu: “Bu projelerin içerisinde yeni iş sahaları açılacak. Bu projelerle birlikte turizm 12 aya yayılacak. Eskiden turizm 3 aydı. Şimdi Mart başında başlayıp Kasım sonuna kadar devam eden 9 aylık bir süreye yayıldı. Aralık, Ocak, Şubat aylarını da turizm sezonunda çalışabilir hale getirdiğimizde mevsimlik işsizlik problemi de kalmayacak. Bunu sadece biz yaparız çünkü bugüne kadar sadece biz yaptık.” 


Başkan Türel kura çekti

Törende 1+1 şeklinde 3 ev için 5 başvuru, 2+1 şeklinde 131 tane alt gelir tipi konut tipine 170 başvuru ile 2+1 şeklinde orta gelir konut tipinde 309 konut için 233 başvuru arasından kura çekilişi yapıldı. 1 oda 1 salon şeklindeki 3 evin kurasını Başkan Türel çekti. Başkan Türel, şanslı isimleri Gülşah Doğan Yantur, Sinan Oruç, Metin Elgün olarak açıkladı. 


Büyük sevinç yaşandı

Ev hayallerine kavuşan turizm çalışanları büyük sevinç yaşadı. Yaklaşık 20 yıldır turizm sektöründe çalışan Murat Yarış yaşadığı mutluluğu şu şekilde ifade etti: “İnanın sevincimden hangi kat çıktığını bile hatırlamıyorum. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bize böyle bir imkan sundu biz de faydalandık. Kendisini çok seviyorum ve sıkı takipçisiyim. Bizlere söylediği, vadettiği her şeyi yaptı. Halkıyla birlikte yürüdüğü bu yolda başarılar diliyor, sevgilerimi iletiyorum.”


Hayalimiz gerçek oldu teşekkürler Başkan Türel

2007'den beri turizm sektöründe çalışan Çiğdem Yılmaz ise; “Bizim gerçekten böyle bir eve çok ihtiyacımız vardı ve şimdi hayalini kurduğumuz ev gerçek oldu. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Daha önce yangında evimizi kaybetmiştik. Başkan Türel o zaman da bizlerden desteklerini esirgemedi. Şimdi de yeni evimize sayesinde adım atacağız. Çok mutluyum” diye konuştu.

 


Geri Dön