18 / 04 / 2024

GGC'nin Toplu Konut Projesi'nde sona ulaşıldı!

GGC'nin Toplu Konut Projesi'nde sona ulaşıldı!

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) uzun süredir üzerinde çalıştığı Toplu Konut Projesi'nde mutlu sona ulaştı. Gaziantep'e gelen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, GGC'nin hazırlamış olduğu çalışmayı onayladı.



Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) uzun süredir üzerinde çalıştığı Toplu Konut Projesi'nde mutlu sona ulaştı. Gaziantep'e yapılacak olan 50 bin konutluk Kuzey Şehir Projesi lansmanı için ekibiyle birlikte Gaziantep'e gelen  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, GGC'nin hazırlamış olduğu çalışmayı onayladı. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin üyelerin sosyal yaşamını iyileştirmek adına başlatmış olduğu Toplu Konut Projesi'nin hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı. GGC Başkanı İbrahim Ay, GGC yönetim kurulu üyeleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda kısa bir toplantı yaptı. Toplantıda GGC'nin toplu konut projesindeki çalışmalarını ve gelinen noktayı anlatan GGC Başkanı Ay, toplantıda bulunan yetkililerden onay almayı başardı. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, bürokrasi işlemleri büyük ölçüde belirlenen konut projesini hayata geçireceklerinin sözünü vererek, Gaziantep basın mensuplarının ev sahibi olacaklarını müjdeledi.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep basın çalışanlarının TOKİ aracılığıyla ev sahibi olması için tüm şartların oluştuğunu belirterek, ''Özetle TOKİ Başkanımız aslında toplumun değişik katmanlarına değil, herkese konut yapıyor. Fakat burada basın emekçisi kardeşlerimize istisna ile ayrı bir uygulama yapılabileceğinden söz ediyor. Birkaç şehirde istisna yaptık, şimdi de Gaziantep'e de bu istisnayı yapacağız'' dedi.


TOKİ BAŞKANI MÜJDEYİ VERDİ

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan istişare toplantısında müjdeyi verdi. Turan, ''Biz Gaziantep'e geldik. Bakanımızla ve başkanımızla, gazeteci kardeşlerimizin konut meselesini konuştuk. Bursa'da biz gazetecilerimize çok güzel konutlar yaptık. Kocaeli'nde bir çalışmamız var. Biz normalde böyle katmanlara ayrı ayrı konut yapmıyoruz. Ama bu kentte böyle bir ihtiyaç gördüğümüz için basından kardeşlerimize 230 konut vereceğiz'' diye konuştu.


"GAZİANTEP BUNU HAK EDİYOR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, GGC'nin konut projesinin mutlu sona bitmesinin ve gazetecilerin ev sahibi olacak olmasının önemli bir proje olduğunu ifade etti. Gaziantep'in her anlamda en güzel hizmetleri hak eden bir şehir olduğuna değinen Şahin, ''Kutluyorum, hayırlı uğurlu olsun. Gaziantep bunu hak ediyor. '' ifadelerini kullandı.


"ORTAK AKIL İLE ÇÖZÜLDÜ"

Toplantının ardından görüşmenin detaylarını anlatan GGC Başkanı İbrahim Ay, bu projenin ortak akıl ve sabırlı bir çalışma ile çözüldüğünü ifade etti. Daha önce diğer illerdeki emsal projeleri toplayarak ellerini güçlendirdiklerine değinen Başkan Ay, ''Daha sonra Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımız ile yoğun istişarelerimiz oldu. Son olarak Maliye Bakanımızın cemiyetimizi ziyareti sırasında destek sözü aldık. Maliye Bakanımız 'TOKİ Başkanı Gaziantep'e geldiğinde bu işi artık bitirelim' demişti. Bakanımız gerçekten de dediğini yaptı ve TOKİ Başkanımızın da katıldığı toplantıda Toplu Konut Projemizin tüm detayları görüşüldü ve karara bağlandı. Bundan sonra bürokrasi işlemlerini gerçekleştirerek, hızlı bir şekilde temel atma aşamasına geçeceğiz'' diye konuştu.


EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR 

Toplu Konut Projesi için çalışmaya başladıkları tarihten itibaren birçok kesimden önemli destek gördüklerine de dikkat çeken Başkan Ay, ''Bu bir ekip çalışmasının sonucunda oldu. Bizlere baştan beri destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'e, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na, Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na, diğer yandan bürokrasi aşamasında önümüzü açan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül'e ve bu projenin en yetkili onay makamı olan Maliye Bakanımıza hem geçmişte Gaziantep'e kazandırdıkları yatırımlar hem de konut projemizin gerçekleşmesine öncülük edip destek verdikleri için tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Yine Gaziantep'e gelişinde projemizle özenle ilgilenerek tüm meslektaşlarımıza konut müjdesini vermemize vesile olan TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan'a da ayrıca teşekkür ediyorum'' ifadelerinde bulundu. Başkan Ay, konut projesinin ilk aşaması olan talep toplama işlemine önümüzdeki günlerde başlayacaklarını da sözlerine ekledi.



Habertürk


Geri Dön