24 / 04 / 2024

antalya yabancı gayrimenkul yatırımcıları

antalya yabancı gayrimenkul yatırımcıları

Türkiye pazarına girmesiyle sektörde hızla ilerleyen Amerikalı bir gayrimenkul devi, Türkiye'deki rezidans projelerini mercek altına aldı.Türkiye geneline bakıldığında %75'lik oranla İstanbul'u Ankara, İzmir ve Antalya takip ediyor.

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıbrıs'a en çok yatırımı İsrailliler yapıyor.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Ev fiyatları artık yabancılar için bile pahalı! Konut fiyatları düşecek mi? 

İki senede ev fiyatlarının yüzde 500’ün üzerinde yükseldiği Antalya, yabancılar için de cazibesini kaybediyor. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Orman Genel Müdürlüğü Antalya'da gayrimenkul satacak!

Konyaaltı Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Konyaaltı'nda yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor.

Yabancıya konut satışı yıl sonunda rekor kıracak! Yabancılar Türkiye'ye akın ediyor!

Antalya, yabancıya konut satışında 68 ay sonra megakent İstanbul'u geride bıraktı ve aylık bazda zirveyi gördü. İşte yabancıya konut satışının Temmuz 2022 karnesi...

Yabancıların Antalya'daki gayrimenkul yatırımları tam gaz! Antalya'dan en çok Ruslar ve İranlılar ev aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, son 5 senede (2017-2021) Antalya'da yabancılara 41 bin 715 adet konut satıldığına dikkat çekti ve vatandaşları Antalya'da en çok gayrimenkul alan ülkelerin ilk sıralarında Rusya, İran ve Almanya'nın yer aldığını belirtti.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Antalya’da gayrimenkul fiyatları yüzde 60 arttı!

Türkiye’nin 5. büyük şehri ve en önemli turizm şehri olan Antalya’da gayrimenkul fiyatları yüzde 60 arttı...

antalya yabancı gayrimenkul yatırımcıları Haberi

antalya yabancı gayrimenkul yatırımcıları

Firmanın Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol; "Özellikle geride bıraktığımız 5-10 yılda konut almak isteyenler otel konforunu talep ederek şehir merkezine yakın rezidans projelerini tercih ediyor Tecrübelerimize ve bize gelen taleplere dayanarak son dönemde kişilerin tercihlerinin balkonlu rezidans projelerinden yana olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle büyük şehirlerde şehrin kalabalığı, trafiği ve park etme sorunu ile karşılaşmak istemeyenlerin tercihi haline gelen balkonlu rezidans projeleri kişilere özgür kullanım alanı sağlıyor" ifadelerini kullandı. 


Türkiye pazanna girmesiyle sektörde hızla ilerleyen Amerikalı gayrimenkul devi Keller Williams, Türkiye'deki rezidans projelerini mercek altına aldı. Türkiye geneline bakıldığında %75'lik oranla en çok rezidans projelerine sahip olan İstanbul'u Ankara, izmir ve Antalya takip ediyor. Metrekare fiyatlannın 10 bin doları bulduğu seçkin projelerde son trend ise açık alan avantajını şehir merkezinde sunan balkonlu...