23 / 04 / 2024

Antalya Yabancı Turist

Antalya Yabancı Turist

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'yı bu yılın Ocak-Haziran döneminde ziyaret eden yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 azaldı.

Antalya'ya 10 ayda 11,1 milyon yabancı turist geldi!

ANTALYA' ya 2014 yılının ocak-ekim döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.7 artarak 11,1 milyon kişiye çıktı...

Antalya, yabancı turistte İzmir'i 10'a katladı!

Antalya Havalimanı’na gelen-giden dış hat yolcu sayısı 12,34 milyon, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gelen-giden dış hat yolcu sayısı ise 1,27 milyon olarak gerçekleşti

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

Antalya sezona rekorla başladı! Yılın başından bu yana uçakla gelenlerin sayısı 5 milyonu aştı!

Turizm sezonuna yoğun başlayan kente günlük yaklaşık 100 bin yabancı turist geliyor. Bakan Ersoy, sezona rekor kırarak başlandığını bildirdi.

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

Ev fiyatları artık yabancılar için bile pahalı! Konut fiyatları düşecek mi? 

İki senede ev fiyatlarının yüzde 500’ün üzerinde yükseldiği Antalya, yabancılar için de cazibesini kaybediyor. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Yabancı turist şimdiden valizini hazırladı! Erken rezervasyonda yüzde 23 artış!

Erken rezervasyondaki artışı Türkiye’ye ilginin artarak devam ettiği şeklinde yorumlayan Otelciler Federasyonu Başkanı İşler, bu yıl turist sayısının 60 milyona yaklaşacağını öngörüyor.

Yabancıya konut satışı yıl sonunda rekor kıracak! Yabancılar Türkiye'ye akın ediyor!

Antalya, yabancıya konut satışında 68 ay sonra megakent İstanbul'u geride bıraktı ve aylık bazda zirveyi gördü. İşte yabancıya konut satışının Temmuz 2022 karnesi...

Antalya'ya en fazla turist Almanya'dan gelmiş!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şehre bu yıl gelen yabancı turist sayısının 7 milyonu geçtiğini, ilk sırada da Alman misafirlerin yer aldığını açıkladı. 

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Antalya konutta yabancıların radarından çıkmıyor!

Türkiye genelinde Eylül'de 147 bin 143 konut satışı gerçekleşti. Antalya yabancıya konut satışında dikkat çeken kentlerden biri oldu. 

Antalya Yabancı Turist Haberi

Antalya Yabancı Turist

Antalya'yı bu yılın Ocak-Haziran döneminde ziyaret eden yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 azaldı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'ya yılın ilk yarısında gelen turist sayısı, 2014'ün ilk yarısına göre yüzde 9,4 gerileyerek 4 milyon 88 bin 861 oldu. Geçen yılın aynı döneminde kenti 4 milyon 514 bin 740 yabancı turist ziyaret etmişti. Bu dönemde Antalya'nın en büyük pazarı Almanya'dan 1 milyon 208 bin 863 kişi kenti ziyaret ederken, pazar, geçen yıla göre yüzde 11...