29 / 03 / 2024

apartman aidatını kiracı mı öder

apartman aidatını kiracı mı öder

Apartman ile ilgili yasal düzenlemelere yer verilen kanun hükümlerine göre eğer evde kiracı varsa; apartman aidatı kiracıya mı ait? Kiracı apartman aidatını ödemezse ne olur? İşte sorularınızın yanıtı...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Kiracılar dikkat etmeli! Aidatı ödemeyen kiracı evden çıkarılır mı? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak maalesef devam ediyor. Kiracı ve sahipleri şimdi de apartman veya site aidatları için de karşı karşıya gelip sıkıntı yaşayabiliyorlar. İşte haberin detayları...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta gazetesi Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü köşe yazısında aidatı ödemeyen kiracının tahliyesine ve arabulucu tutanağına ilişkin bir yazı paylaştı. Heper, yazıda okurlarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Kiracılar dikkat! Oturduğunuz ev riskli çıktıysa hemen bunlara bakın! Kiracıların hakları peş peşe açıklandı!

Evi riskli çıkan kiracılar, pek çok sorunun yanıtını araştırıyor. En başta haklarını merak ediyorlar. Peki kentsel dönüşümde kiracıların hakları neler?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatları neye göre artar?

Apartman aidat neleri kapsar? bu ve benzeri sorular pek çok apartman sakini tarafından sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen yanıtlar ve detayları!

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Konut sitelerinde kiracılar aidattan sorumlu mu?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde kiracı tarafından ödenmeyen aidatın ev sahiplerinden istenip istenemeyeceğini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Aidatını ödemeyenin suyu kesilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatını ödemeyenin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Peki aidatını ödemeyenin suyu kesilebilir mi?

Aidatını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatını ödemeyenlerin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Peki aidatını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi?

İzmir'deki Doğanlar Apartmanı davasının görülmesine başlandı!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalar arasında yer alan Doğanlar Apartmanı'nın davasının görülmesine başlandı.

Aidat ödemeyen kiracının borcunu kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatlarını kaleme aldı. 

apartman aidatını kiracı mı öder Haberi

apartman aidatını kiracı mı öder

Apartman aidatı kiracıya mı ait?

Apartman aidatı, apartmanın temizlik, bakım ve tadilat, bahçıvan gibi giderleri için tüm kat maliklerinden talep ediliyor. Konutta kiracının oturması durumunda bu yönetim gideri, kiracıya ait oluyor.


Ancak aidat giderlerinin kiracıdan tahsil edilememesi durumunda, yönetici bu borcu kat malikinden talep ediyor. Aksi halde, yönetim borcun ödenmediğini gerekçe göstererek dava açabiliyor.


III - Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma :

Madde 20 – Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:


Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;


Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında;  katılmakla yükümlüdür.


Kat malikleri ortak yer veya...