26 / 04 / 2024

apartman duyurusunu kimler yapar

apartman duyurusunu kimler yapar

Genel kurul toplantıları dışındaki zamanlarda da site yönetimi bazı hatırlatmalar yapabiliyor. Site duyuruları site ilan panosuna asılıyor. Bu duyurular anagayrimenkul ve aidat ödemeleri ile ilgili olabiliyor. Peki, site duyurusunu kim yapar?

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler?

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler? Kimler apartman yönetici olabilir? Apartman yöneticisini kim seçer? İşte tüm merak edilenler...

Apartman yönetiminde kimler bulunur?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetiminde kimler bulunur?

Dışarıdan apartman yönetici seçilir mi?

Kat maliklerinin bağımsız oyalarıyla seçilen apartman yöneticisinin çeşitli görev ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kimler apartman yöneticisi olabilir? Dışarıdan apartman yönetici seçilir mi?

Kat malikleri toplantısına kimler katılabilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, apartmanlar kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Apartman hakkında belirlenecek kurallar ve alınacak kararlar kat malikleri genel kurul toplantısında belirleniyor. Peki, kat malikleri toplantısına kimler katılabilir?

Kiracı apartman denetçisi olabilir mi?

Kat malikleri kurulu, yöneticinin görevdeki tutumunu devamlı olarak denetliyor ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebiliyor. Peki, kiracı apartman denetçisi olabilir mi? Kimler denetçi olabilir?

Apartman yöneticisi kimler olabilir?

Bir apartmanın sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor.Peki,apartman yöneticisi kimler olabilir?Kiracı ya da dışarıdan aday gösterilen biri apartman yöneticisi olabiliyor mu?

Apartman yönetici atama yönetmeliği!

Apartman yöneticisi ne zaman ve nasıl atanıyor? Kimler apartman yöneticisi olabiliyor? Kimler apartman yöneticisi olamıyor? İşte apartman yönetici atama yönetmeliğinde yer alan hükümler, bu haberde...

Apartman yönetiminde aidat!

Apartman yönetiminde aidat nasıl belirlenir? Kimler aidat ödemek ile yükümlü oluyor? İşte apartman aidatı ile ilgili hükümlerin yer aldığı Kat Mülkiyeti Kanunu esasları, bu haberde...

Mısır Apartmanı'ndan kimler geldi kimler geçti!

Mısır Apartmanı'nda o dönemin Ortadoğu ve Avrupa Mimarisinin örnekleri görülmekte...

Poroy Apartmanı projesinde 3+1 daire 650 bin TL!

Erenköy'de inşa edilen Poroy Apartmanı projesinde 3+1 dairenin fiyatı 650 bin TL

Dervişoğlu İnşaat Yeşim Apartmanı'nda son daire 925 bin TL!

Dervişoğlu İnşaat'ın Yeşim Apartmanı projesinde satışta olan son dairenin fiyatı 925 bin TL

Ece Apartmanı projesinde 260 bin TL'ye! Hemen teslim!

Mutlu İnşaat'ın Ece Apartmanı projesinde fiyatlar 260 bin liradan başlıyor!

2B yasası çıkarken kimler arazi kapattı

Yalçın Bayer, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "2B'leri kimler kapattı" başlıklı yazıyı kaleme aldı...

apartman duyurusunu kimler yapar Haberi

apartman duyurusunu kimler yapar

Site duyurusunu kim yapar?

Kat Mülkiyet Kanunu'nda yer alan hükümlere göre site yönetiminin ve kat maliklerinin yılda en az bir kere toplanması zorunlu tutuluyor. Site yönetimi toplantılarına tüm kat maliklerinin katılması gerekiyor.  Site yönetimi toplantısında  gündem maddeleri, alınan kararlar, dilek ve istekler dile getiriliyor.


Site gündemi için belirlenen konuları karara bağlamaları gerekiyor. Kat maliklerinin toplantıya katılması için site yönetiminin toplantı çağrısında bulunması gerekiyor. 


Toplantıya katılmayacak olan kat maliki 1.derece akrabalarına veya diğer kat maliklerine yazılı vekalet vermek sureti ile kendilerini kat malikleri toplantısında kendilerini temsil ettirebiliyorlar. Ancak toplantı zamanları dışında da site yönetimi site ilan panosuna bazı duyurular asabiliyor. Bu duyurular, anagayrimenkul hakkında ya da aidat ödemeleri hakkında yapılabiliyor. Aşağıda site duyurusu örneği yer alıyor;



Site duyurusu örneği.. 


Aidat borcu olan kat maliklerine duyuru..


...............