28 / 03 / 2024

apartman kuralları maddeleri

apartman kuralları maddeleri

Apartman gibi birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran yapılarda, tüm apartman sakinlerinin refahı ve huzuru için belli kurallara uymaları gerekiyor. İşte apartman sakinlerinin uyması gereken apartman kuralları...

Apartmanda aidat kuralları!

Kimi zaman apartmanlarda kimi malikler apartman aidatını ödemekten kaçınabiliyor. Peki, maliklerin hizmetten yararlanmıyorum diyerek aidatı ödememe hakkı var mı? Apartmanda aidat kuralları nelerdir? İşte yanıtı..

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Tüm apartman sakinlerine apartman kuralları maddelerini bildirilmesi ve uygulamaya koyması için apartman yöneticisine yetki verilebiliyor. Maliklerin belirlenen apartman kurallara uymaları gerekiyor. Peki, apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015!

Apartmanda malik ve kiracıların uyması gereke kurallar, apartman genel kurul toplantısında belirlenebiliyor. Peki apartmanda uyulacak kurallar nelerdir? İşte apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015 örneği...

Apartman ceza kanunu 2015!

Apartman sakinlerinin kurallara uymaları gerekiyor. Aksi halde apartman kurallarına uydun davranmayan ve gürültü çıkartarak huzuru bozmaya sebebiyet veren kimseler cezalandırılıyor. İşte apartman ceza kanunu 2015....

Apartman kuralları kanunu!

Ana gayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, apartman kuralları nelerdir? İşte Apartman kuralları kanunu..

Yazlık site kuralları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman ve konut sitelerinde nasıl yönetim oluşturulabiliyorsa, yazlık sitelerde de yönetim oluşturulabiliyor. Peki, bir yazlık da uyulması gereken kurallar neler olmalıdır? Yazlık site kuralları nelerdir?

Apartman çatı giderlerine dükkanlar katılır mı?

Apartman çatısında yapılacak giderlere kat maliklerinin katılması zorunlu mu? Apartman çatı giderlerine dükkanlar katılır mı? İşte konu ile ilgili kanun maddeleri ile Yargıtay Kararı örnekleri..

Apartman kurallarına uymayanlar nereye şikayet edilir?

Kat malikleri toplantısında apartman sakinlerinin refahı ve huzuru için belirlenen apartman kurallarına uymayan kat malikleri için ne yapılabilir? Apartman kurallarına uymayanlar nereye şikayet edilir?

Park24 İnşaat Otomotiv Turizm İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Park24 İnşaat Otomotiv Turizm İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ferhan Yurtbaşı tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 10 Haziran'da Maltepe Aras Apartmanı'nda kuruldu.

Apartmanda uyulması gereken kurallar nelerdir?

Apartman sakinlerinin huzurlu ve refah bir apartman yaşantısı sürdürebilmeleri için bazı kurallara uymaları gerekiyor. Peki huzurlu bir apartman yaşamı için apartmanda uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte yanıtı...

Apartman kuralları!

Apartman gibi birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran yapılarda, tüm apartman sakinlerinin refahı ve huzuru için belli kurallara uymaları gerekiyor. İşte apartman sakinlerinin uyması gereken apartman kuralları...

Apartman yönetimi yönetmeliği!

Apartman yönetimi oluşturulması, kuralları ve yönetimin görevleri Apartman Yönetimi Yönetmeliğinde detaylı bir şekilde açıklanmıştır. İşte Apartman Yönetimi Yönetmeliği...

apartman kuralları maddeleri Haberi

apartman kuralları maddeleri

Apartman kuralları!

Apartman gibi birden fazla bağımsız bölümlere yer verilen yerleşim alanlarında, tüm sakinlerin birbirlerine karşı bazı sorumlulukları bulunuyor. Bu sorumluluklar, "Apartman kuralları" adı altında düzenlenebiliyor.


Apartmanda uyulması gereken kurallar, Kat Malikleri Kurulu toplantılarında belirlenebiliyor; kat malikleri; tüm apartman sakinlerine apartman kuralları maddeleri ni bildirilmesi ve uygulamaya koyması için apartman yöneticisine yetki verilebiliyor.


Örneğin, belirlenen apartman kuralları yönetmeliğine göre apartman tadilat saatleri belirlenebiliyor. Belirlenen saatlerden dışında tadilat yapanlara yine belirlenen bir cezai işlem uygulanabiliyor.


Apartman aidatına ilişkin hususlar da yine apartman kuralları kapsamında düzenlenebiliyor. Apartman için harcanan giderler, apartmanın gelirleri belirlenerek apartman sakinlerinden belli bir oranda aidat toplanıyor.


IV - Kararlar:

Madde 32 – Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir.


Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi...