29 / 03 / 2024

apartman numaralandırma

apartman numaralandırma

Bir sokakta her binaya kesirsiz ve harfsiz bağımsız bir numara verilir. Meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlerde birden fazla binaya aynı numara verilemez. Peki, apartman iç kapı numaraları nasıl verilir?

Evini kiralamak isteyenler apartman sakinlerinden izin alacak! Kiralık konutlara yeni düzenleme geliyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu'un geçtiğimiz günlerde AirBnb ile ilgili düzenleme sinyalleri vermesinin ardından yapılması beklenen düzenlemelerin ayrıntıları belli oldu. Evini kiralamak isteyen apartman sakinlerinden izin alacak...

New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı: Lüks apartman neden yıkıldı?

New York Times tarafından yapılan bir araştırma ve adli analiz, büyük depremde kusurlu tasarım ve asgari denetimin nasıl ölümcül sonuçlar oluşturduğunu gözler önüne serdi. New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı. İşte o lüks apartmanın ölüm tuzağı olmasının nedenleri...

Adil Karaismailoğlu Yılmaz Erbek Apartmanı'nı inceledi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İzmir'deki depremde yıkılan Bayraklı ilçesindeki Yılmaz Erbek Apartmanı'nı inceledi.

Bursa'da apartman boşluğundaki türbe görenleri şaşırtıyor!

Bursa’da 15. yüzyılın başlarında hayatını kaybettiği düşünülen Aşık Yunus’un Karamazak Mahallesi’nde 3 apartmanın arka oda pencerelerinin baktığı havalandırma boşluğunda yer alan türbesi görenlerin dikkatini çekiyor.

Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod sistemi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) deprem tedbirleri kapsamında Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod ve numaralandırma sistemi getirildi...

Kartal'da Yunus apartmanı da yıkıldı, sırada Bahar apartmanı var!

Kartal’da çökerek 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı’ndaki enkaz kaldırma çalışmaları sırasında çökmenin eşiğine gelen Yunus Apartmanı’nın yıkımına başlanmıştı ve yıkım çalışmaları bugün tamamlandı. 

Adana Aksantaş TOKİ Konutları'nda son durum!

Adana Yüreğir’in merkez mahallelerinde numarataj çalışmaları tamamlandı. Numaralandırma işlemlerinin tamamlandığı Yavuzlar Aksantaş TOKİ Konutları’nda levha çalışması yapıldı.

Üsküdar'da icradan 5.6 milyon TL'ye satılık apartman!

İstanbul Anadolu Satış Memurluğu, İstanbul İli, Üsküdar İlçesi'nde yer alan apartmanı açık artırma usulüyle satılacak. Gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 625 bin TL olarak belirlendi.

Şişli Yüce Apartmanı'nda 4.4 milyon TL'ye 2 dükkan!

İstanbul Şişli'de Yüce Apartmanı'nda bulunan 2 dükkan, İstanbul Satış Memurluğu tarafından 12 Ağustos 2015 günü saat 13:30 ile 14:10 arası açık artırma usulüyle ihale ediliyor.

Sigortasız apartman görevlisi çalıştırmanın cezası nedir?

Diğer işçiler gibi apartman görevlilerinin de sigortalı çalışma hakları bulunuyor.Peki,sigortasız apartman görevlisi çalıştırmanın cezası nedir?Sigortasız apartman görevlisi çalıştırma cezası nasıl uygulanıyor?

Gaziantepliler apartman dairesi İzmirliler müstakil ev tercih ediyor!

Konut Konferansı kapsamında açıklanan araştırma, konut tercihlerinin illere göre değiştiğini ortaya koydu. Buna göre Gaziantepli, apartman dairesinde oturmak isterken İzmirli’nin tercihi müstakil ev oluyor.

1951 yılında Nişantaşı'nda bir apartman 46.700 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 39 liraya satıldığı 1951 yılında Nişantaşın'da 67 bin liraya mal olmuş, 7 bin 300 lira kira getirisi olan 4 katlı bir apartman 46 bin 700 lira üzerinden açık artırma usulüyle satılacakmış.

Apartman görevlisi çalıştırma zorunluluğu!

8 Eylül 2013 tarihinde yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında apartman görevlileri ile ilgili esaslar yer alıyor. İşte apartman görevlisi çalıştırma zorunluluğu esasları...

apartman numaralandırma Haberi

apartman numaralandırma

Apartman iç kapı numaraları nasıl verilir?

Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelik gereğince; Bir meydan etrafında bulunan ve kapıları meydana açılan binalar numarandırılırken, bir başlangıç noktası belirlenir ve bu başlangıç noktasından itibaren saat yönünde ardışık numaralar verilir.


Çıkmaz sokaklar dahil olmak üzere, bir sokağın başından itibaren sol tarafındaki binalara 1’den başlayarak tek numaralar, sağ tarafındaki binalara 2’den başlayarak çift numaralar, birbirini takip edecek şekilde veriliyor.

      

Genel olarak, her binaya kesirsiz ve harfsiz bağımsız bir numara verilir. Meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlerde birden fazla binaya aynı numara  verilemez. Peki, apartman iç kapı numaraları nasıl verilir?


Apartman, resmi bina, otel ve işhanlarının iç kapılarının numaralanması

Apartman, resmi bina, otel ve işhanı gibi birden fazla bağımsız bölüm içeren binaların iç kapı numaraları aşağıdaki esaslara...