25 / 04 / 2024

Kartal'da Yunus apartmanı da yıkıldı, sırada Bahar apartmanı var!

Kartal'da Yunus apartmanı da yıkıldı, sırada Bahar apartmanı var!

Kartal’da çökerek 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı’ndaki enkaz kaldırma çalışmaları sırasında çökmenin eşiğine gelen Yunus Apartmanı’nın yıkımına başlanmıştı ve yıkım çalışmaları bugün tamamlandı. 



Kartal Orhantepe’de çöken Yeşilyurt Apartmanı’nın hemen yanı başında bulunan ve yüksek risk tespit edilmesi sebebi ile yıkımına karar verilen Yunus Apartmanı’nda yıkım çalışmaları tamamlandı.

Habertürk'te yer alan habere göre moloz düzleştirme çalışmalarının ardından molozların taşınma işlemine geçilmesi bekleniyor. 10 katlı Yunus Apartmanı’ndaki tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yüksek risk nedeniyle yıkımına karar verilen Bahar Apartmanı’nın yıkılması bekleniyor. 

Bakanlık kararıyla geri kalan riskli binaların yıkımı ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek. Yunus Apartmanı’nın acil yıkımı nedeniyle vatandaşların birçok eşyası içeride kalmıştı. Bu kez binalar yıkılmadan önce vatandaşların eşyalarını tahliye edebilmeleri için belli bir süre verilecek. 

Kartal'da çöken binanın yanındaki Yunus Apartmanı yıkılıyor!

Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak!


Geri Dön