19 / 04 / 2024

apartman yönetiminin karar alması

apartman yönetiminin karar alması

Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışarıdan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler. Peki, apartman yöneticisi nasıl karar alır? İşte yanıtı...

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

İşte apartman yönetimiyle ilgili tüm detaylar!

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Cem Barlas Arslan bugünkü yazısında apartman yönetiminin tüm detaylarını paylaştı. İşte o haber...

Apartman yönetiminin vergi numarası olur mu?

Apartmanlarda görev yapan konut kapıcıları zorunlu sigortalılık kapsamında olduğu için, apartman yönetici tarafından sigorta dosyası açtırılıp aylık sigorta bildirgesi verilmesi gerekiyor. Peki, apartman yönetiminin vergi numarası olur mu?

Apartman yönetimi seçilemezse ne olur?

Taşınmaz üzerinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde apartman yönetiminin oluşturulması zorunlu oluyor. Peki, apartman yönetimi seçilemezse ne olur?

Apartman yönetim planının değiştirilmesi mümkün mü?

Apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenleyen plan olan apartman yönetim planının değiştirilmesi mümkün mü?

Apartman yönetim planı zorunlu mu?

Apartman Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, apartman yönetim planı zorunlu mu?

Apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığında yönetim planı verilebiliyor. Peki, apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Crate and Barrel, Türkiye’de büyüme kararı aldı!

Crate&Barrel Türkiye’de büyüme kararı aldı. Markanın kurucusu Gordon Segal, “Türkiye operasyonundan memnunuz. İstanbul cazibesi olan bir şehir, dünya metropolleri arasında. 2018’de mağaza sayımız 7 olacak” dedi.

Yeter gelirli tarımsal arazi yönetiminin tedbiren verilmesi!

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü, Bölge farklılıklarına göre il ve ilçelerin kanuna ekli listede belirlenen yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri olarak ifade ediliyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi yönetiminin tedbiren verilmesi nasıl olur

Apartman toplantısı duyurusu örneği!

Apartman yönetiminin yılın belli dönemlerinde toplantı yapması gerekiyor. Toplantı için kat maliklere bir çağrı yapılması gerekiyor. Peki, duyuru nasıl yapılır? İşte apartman toplantısı duyurusu örneği..

Apartman yöneticisi ücreti ne kadar?

Bünyesinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olan apartmanlarda yönetimin kurulması zorunlu oluyor. Apartmana yönetici malikler tarafından seçiliyor. Peki, apartman yöneticisi ücreti ne kadar? İşte apartman yönetici ücretleri..

Apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği!

Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi gibi görevleri yerine getirmek ile mükellef olan apartman yöneticisi isterse bu görevinden istifa edebiliyor. İşte apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği..

apartman yönetiminin karar alması Haberi

apartman yönetiminin karar alması

Apartman yöneticisi nasıl karar alır?

Apartmandaki kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye "Yönetici", kurula da "Yönetim kurulu" deniyor. 


Apartman; kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl karar alır?


Kat Mülkiyeti Kanuna göre; Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla yükümlüdürler. 

Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülür ve karara bağlanır. 

Kat malikleri kurulu kararları (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühüriyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat...