29 / 03 / 2024

apartmanda daire sahiplerinin hakları

apartmanda daire sahiplerinin hakları

Daire sahipleri, apartmanda ortak alanlarda söz sahibi oluyor. Apartmanda kimi giderler, eşit olarak ödenirken kimi giderler ise arsa payı oranında ödeniyor. Peki, apartmanda daire sahiplerinin hakları nelerdir?

KİPTAŞ Kaper Sitesi hak sahiplerinin daire belirleme kuraları çekildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, “İstanbul Yenileniyor” uygulaması kapsamında, 14 Nisan 2023 tarihinde temeli atılmış olan kentsel dönüşüm projesi “Kartal Kaper Sitesi”nin daire eşleştirmelerini kurayla belirledi.

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Kat irtifakı tapulu daire alınır mı?

Kat irtifakı, binanın bodrum katının yapılmasının ardından daire sahiplerinin arsa üzerine gerçekleştirilecek olan konutlardaki paylarını gösteren bir tapu şekli olarak biliniyor. Peki, Kat irtifakı tapulu daire alınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Yıkılan 24 daireli apartmanın yerine 20 daire yapıldı! Depremzedeler şaşkına döndü!

Yıkılan 24 konutlu Saraçoğlu apartmanının yerine 20 evli bina inşa edilmesiyle, 18 senedir bu apartmanda oturan Esin Kütük, "Şu an inşa edilen binalarda 24 eksik daire var bize 3-4 seçenek sundular. Beynimizden vurulmuşa döndük. Hiç bu kadar ağlamamıştım" diye konuştu.

Müteahhitler metrekare, arsa sahipleri daire pazarlığında!

Risk altında bulunan 6.7 milyon binanın dönüşülmesi bekleniyor. Ancak müteahhitlerin metrekare, arsa sahiplerinin de daire pazarlığı çalışmaları engelliyor.

NG Residence'de hemen tapu hemen teslim!

NG Residence, bölgedeki konut fiyatları ve satış hareketliliğine yön veriyor. Tapuların hemen verilmesi ve daire sahiplerinin de vakit kaybetmeden kazanmaya başladığı NG Residence 1+1'lerde 2 bin TL, 2+1'ler de ise 3 bin 500 TL’lere varan kira getirisi sunuyor...

Kentsel dönüşümde yeni model ilk Gaziosmanpaşa'da uygulanacak!

Kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşın cebinden para çıkmadan evini yenilemesine imkan sağşlayacak olan yeni bir uygulama hayata geçirildi. Aynı yapıdaki tüm daire sahiplerinin imzasının şart koşulduğu yeni model Gaziosmanpaşa’da uygulanmaya başlıyor.

TOKİ Giresun Bulancak Konutları teslim ediliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Giresun Bulancak'ta hayata geçirilen 342 daire sahiplerinin teslim işlemleri başladı..

4 soruda günlük ev kiralama işlemleri ve cezaları!

Konut siteleri veya apartmanda daire sahibi olan kimseler de taşınmazını günlük veya haftalık olarak kiraya vermek isteyebiliyor. Peki günlük kiralık evler için ruhsat gerekir mi? Günlük ev kiralamalarına banka zorunluluğu var mı? diyorsanız işte yanıtı...

7 soruda apartmanda daire sahiplerinin hak ve sorumlulukları!

Bir apartmanda ikamet eden daire sahiplerinin birbirine ve apartmana karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. İşte 7 soruda apartmanda daire sahiplerinin hak ve sorumlulukları..

Aura Residence Kartal’da son 6 daire için özel kampanya!

Aura Residence’daki son 6 daire için çok özel bir kampanyaya imza attı. Türk Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirilen kampanyada 2+1 rezidanslar çok uygun ödeme planları ile sahiplerinin oluyor.

Kentsel dönüşüm fırsatçılara bırakılmamalı!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (KENTDER) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, kentsel dönüşümü fırsat bilip, hayali emsal dağıtarak, daire sahiplerinin aklını karıştıranlar olduğunu belirterek, "Ortam bu tip fırsatçılara bırakılmamalı." dedi.

Kuyumcukent Gayrimenkul Akalın Apartmanı Kalamış sözleşmesini imzaladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları Akalın Apartmanı Kalamış İstanbul projesi Adi İş Ortaklığı, projede eski kat maliki olan 20 adet daire sahiplerinin tamamı ile noter huzurunda kat karşılığı inşaat sözleşmesini imzaladı.

apartmanda daire sahiplerinin hakları Haberi

apartmanda daire sahiplerinin hakları

Apartmanda daire sahiplerinin hakları nelerdir?

Daire sahipleri, apartmanda ortak alanlarda söz sahibi oluyor. Apartmanda kimi giderler, eşit olarak ödenirken kimi giderler ise arsa payı oranında ödeniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman daire malikleri tarafından yönetiliyor.


Apartman yöneticisi yine daire sahipleri tarafından seçiliyor. Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetleme hakkına da sahip oluyor. Hesapların denetlenmesi için yönetim planında, belli bir zaman konulmamışsa; bu denetim her üç ayda bir yapılabiliyor. 


Bununla beraber haklı bir sebep çıkarsa, hesap denetlenmesi her zaman yapılabiliyor.


Yönetimin denetlenmesi:

Madde 41 – Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebilir.


Hesapların denetlenmesi için yönetim planında, belli bir zaman konulmamışsa; bu denetim her üç ayda bir yapılır; bununla...