19 / 04 / 2024

Apartmandan attırma

Apartmandan attırma

Apartmanda sürekli sükuneti, huzuru bozan ve sürekli olarak gürültü yapan apartman sakinlerinin tahliyesini diğer kat malikleri isteyebiliyor. İşte apartmandan attırma dilekçesi ve yargıtay kararı örneği...

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma projelerine tarihi imzalar attık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, 2021'de ulaştırma ve haberleşme projelerine tarihi imzalar attıklarını dile getirerek"Ana vatan, mavi vatan ve uzay vatanda prestijli projeleri hayata geçirdik." şeklinde konuştu.

Kovid-19'a rağmen ulaştırma yatırımları hız kesmedi!

Türkiye, küresel boyutta iz bırakan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşın, bu yıl ulaştırma, haberleşme ve altyapıda attığı adımlarla stratejik önemdeki projeleri tamamlayıp, hizmete sundu.

Doğuş Grubu, 3 banka ile yapılandırma imzası attı!

Kreditör bankalar konsorsiyumunu temsil eden eş lider bankalar ile Doğuş Grubu arasında bir süredir gündemde olan yapılandırma çalışmaları başarıyla tamamlandı...

Bandırma'ya kapalı spor salonu müjdesi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bandırma Belediyesi, Paşakent Mahallesi'nde hayata geçirilen Bandırma Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu'nun temelini attı.

Alanya Belediyesi'nden kiralık 13 gayrimenkul!

Alanya Belediyesi, mülkiyeti altında olan 13 taşınmazı, 25.08.2016 tarihinde Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacak olan açık attırma usulü ile ihaleye çıkartacak.

Terzioğlu Vakfı Çanakkale'deki 71 dairesini satıyor!

Mülkiyeti Terzioğlu Vakfına ait olan 71 dairenin açık arttırma usulü ile gerçekleşen satışına başlandı. Terzioğlu Vakfı binasında gerçekleşen 71 dairenin açık attırma usulü satışı, 29 Nisan tarihine kadar devam edecek.

Apartmandan kiracı nasıl attırılır?

Apartmanda maliklerden birinin evini kiraya verdiğini ancak kiracının apartmanda sürekli gürültü yaptığını düşünelim. Malikler kiracıyı apartmandan attırabilir mi? Apartmandan kiracı nasıl attırılır? İşte yanıtı..

Ev sahibini apartmandan atmak için ne yapılır?

Kat maliklerinin hakları arasında, kendi haklarını çekilmez hale gelecek derecede kısıtlayan malikleri apartmandan attırma hakkı da bulunuyor. Peki, ev sahibini apartmandan atmak için ne yapılır?

Apartmandan ev sahibini attırmak mümkün mü?

Apartman ve konut sitesi gibi ortak yaşamın gerektirdiği yerlerde maliklerin uyması gereken kurallar bulunuyor. Peki, bu kurallara uyulmadığı takdirde apartmandan ev sahibini attırmak mümkün mü?

Ev sahibi apartmandan attırılabilir mi?

Kat malikleri kendilerine ait ve bağımsız bölümleri kullanırken doğruluk kurallarına uyması ve diğerlerini rahatsız etmemesi gerekiyor. Apartmanda uyulması gereken kurallara uymayan ev sahibi apartmandan attırılabilir mi?

Ulaştırma ve iletişimde yeşil dönem başlıyor!

Ulaştırma ve iletişimde yeşil dönem başlıyor. THY Teknik tarafından Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaptırılan HABOM projesinin hayata geçmesiyle birlikte Türk ulaştırma sektörü çevre dostu yeşil döneme adım attı.

Apartmandan kiracı attırma!

Apartmanda gürültü yapan kiracılardan, diğer kat maliklerini rahatsız etmeleri neden ile evi tahliye etmesi istenebiliyor. İşte kanunda yer alan apartmandan kiracı attırma esasları bu haberde...

Apartmandan attırma dilekçesi!

Apartmanda sürekli sükuneti, huzuru bozan ve sürekli olarak gürültü yapan apartman sakinlerinin tahliyesini diğer kat malikleri isteyebiliyor. İşte apartmandan attırma dilekçesi ve yargıtay kararı örneği...

Apartmandan attırma Haberi

Apartmandan attırma

Apartmandan attırma dilekçesi!

Kabahatlar Kanunu hükümlerine göre başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası veriliyor.


Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.


Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.


Apartmandan attırma yargıtay kararı örneği...

T.C.

YARGITAY

18. HUKUK DAİRESİ

E. 2004/7789

K. 2004/9967

T. 21.12.2004


• TAHLİYE TALEBİ ( Kiracının Bağımsız Bölümünde İşçilerini Barındırdığı ve Bu Kişilerin Binaya Rahatsızlık Verdiği İddiasına Dayalı - Rahatsızlık Veren Eylemler Tespit Edildiğinde Gerekli Önlemlerin Alınmasına Karar Verilmesi Gerekirken Davanın Reddinin İsabetsiz Olduğu )


• KİRACININ APARTMANDA OTURANLARI RAHATSIZ ETMESİ ( Rahatsızlık Veren Eylemler Tespit Edildiğinde Gerekli Önlemlerin Alınmasına Karar Verilmesi Gerekirken...