08 / 05 / 2024

apartmanlarda yapılan tadilatlar

apartmanlarda yapılan tadilatlar

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bina yöneticisinin her ay binada bir tadilat olduğunu öne sürerek para toplandığını, tadilat için fiyat tekliflerinin kendileriyle paylaşılmadığı ucuz fiyat tekliflerinin kabul edilmediğini apartman sakinlerinin ne yapabileceği sorusu soruldu.

Apartmanlarda yapılan aidat zammı iptal edilir mi?

Apartmanlarda ve sitelerde aidat zamları yeniden gündeme gelmeye ve araştırılmaya başlandı. Buna göre, yıllık planlamalar doğrultusunda apartmanlarda aidatlar yeniden zamlanacağı belirtiliyor. Peki yapılan aidat zammını iptal edilir mi? İşte haberin detayları...

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilatlar mecliste!

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilat, dekorasyon ve çevre düzenlemeleri harcamaları ile orman alanı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Pandemide apartmanlarda genel kurul yapılabilir mi?

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında pandemi döneminde apartmanlarda yapılan genel kurul yapılmasını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

TBMM'de yapılan tadilatlara ilişkin 6 soru gündemde!

TBMM'de yapılan tamirat ve tadilatlar ile ofis telefonlarının yenilenmesine ilişkin olarak CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yönelik soru önergesi hazırladı..

TBMM ana binasında yapılan tadilatlar mecliste konu oldu!

TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlar ile ilgili iddialar meclise taşındı. Konu hakkında soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, sorularını Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a sordu..

TBMM binasında yapılan tamiratlara ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM ana binada yapılan tamirat ve tadilatlar ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a iletti.

Ilgaz Dağı'na yapılan telesiyej inşaatında sona gelindi!

Ilgaz Dağı'na yapılan telesiyej tamamlanma aşamasına geldi. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Doruk mevkisinde inşaatı tamamlanma aşamasına gelen 900 metrelik telesiyejin test çalışmasına katıldı.

İşte yol yapım ve bakım çalışması yapılan bölgeler!

Karayolları Genel Müdürlüğü yol yapım ve bakım çalışması yapılan bölgeleri açıkladı. Yol yapım ve altyapı çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Bebek'te doğal sit alanına yapılan inşaat yargıya takıldı!

İstanbul Bebek'te Boğaz'a bakan ve doğal SİT olan arazide yapılan inşaat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden vize aldı ancak yargıya takıldı. Mahkeme, ruhsatsız inşaatın yıkılmasına ve arazinin eski hale getirilmesine karar verdi.

Norveç firmasınca yapılan HES hizmete giriyor!

Norveç firmasınca yapılan HES hizmete giriyor. Norveç Statkraft firmasınca Siirt'te Botan Çayı üzerinde 4 yıl önce yapımına başlanan 700 milyon dolarlık Çetin HES'in bu yıl hizmete gireceği bildirildi

Keçi Adası'na yapılan inşaata çevrecilerden tepki!

Keçi adasına yapılan inşaatın çevreye zarar verdiğini belirten vatandaşlar, durdurulmasını istedi. Adadaki inşaata çevrecilerden tepki Marmaris Körfezi'ndeki Keçi adasındaki inşaat faaliyetleri, çevreci derneğinin tepkisine yol açtı.

Konak Tünelleri için yapılan itiraza mahkemeden ret!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin öniinii açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. Konu ile ilgili TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı...

Hüseyin Sözlü yapılan hizmetleri anlattı!

Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan İlçesi'nde temelleri atılan 4 köprü ve Sarıçam, Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Kozan ve Feke İlçelerinde yapılan asfalt ve yol çalışmaları hazırlanan slayt gösterisi ile anlatıldı.

apartmanlarda yapılan tadilatlar Haberi

apartmanlarda yapılan tadilatlar

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bina yöneticisinin her ay binada bir tadilat olduğunu öne sürerek para toplandığını, tadilat için fiyat tekliflerinin kendileriyle paylaşılmadığı ucuz fiyat tekliflerinin kabul edilmediğini bu nedenle apartman sakinlerinin ne yapabileceği sorusu soruldu. İşte Heper'in o yazısı...

Açıkçası bu konuda neler yapılacağına dair yasalarda bir kayıt belirtilmiyor fakat onarım ve bakımlar yöneticilerin görevleri arasında yer alıyor. Ancak bu onarım bakımlar kat maliklerinin denetimi ile gerçekleşmesi gerekiyor. Örnek olarak hemen o gün yapılması gereken bir onarım ve tadilat bulunuyorsa uygun fiyat ve elemanlar için apartman sakinlerinden destek talep edilir. Elde edilecek teklifler tartışılır ve en uygun teklif kabul edilir. Bu kurallara uymayan yöneticiler de uygun bir şekilde uyarılmalı. 

Bu husus yazılı bir kural olarak...