20 / 04 / 2024

araç kiralama şirketleri kara liste

araç kiralama şirketleri kara liste

KVKK, araç kiralama piyasasında kullanılan "kara liste" uygulamasını kanuna aykırı bularak uygulamaya başvuran şirketlere, 1 milyon Türk Lirası'na kadar idari para cezası uygulayacak.

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

Seyahat istatistikleri açıklandı! 2023’ün en ucuz uçak ve otobüs bileti belli oldu...

Online seyahat biletleme, araç kiralama ve otel rezervasyonu platformu Obilet, 2023 senesi seyahat istatistiklerini açıkladı. İşte haberin detayları...

Karlı Şehir İnşaat Hafriyat Nakliyat Ve İş Makinaları Araç Kiralama Turizm Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Karlı Şehir İnşaat Hafriyat Nakliyat Ve İş Makinaları Araç Kiralama Turizm Ticaret Ltd.Şti. Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hanifi Koç tarafından kuruldu.

Araç kiralama sisteminde benzinli araçlar tercih ediliyor...

Araç satın almada olduğu gibi araç kiralamada da hangi aracın seçileceğine karar verirken aracın yakıt türü önemli bir hal almaktadır. Benzinli araçların kiralama ücretleri diğer yakıt türleri ile çalışan araçlara göre daha uygun olabiliyor. İşte haberin ayrıntıları...

Avaks Gayrimenkul Danışmanlık Araç Kiralama Ve Turizm Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Avaks Gayrimenkul Danışmanlık Araç Kiralama Ve Turizm Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Sami Eryanni tarafından kuruldu.

Bayı Otomotiv İnşaat Gıda Araç Kiralama Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ve Limited Şirketi kuruldu!

Bayı Otomotiv İnşaat Gıda Araç Kiralama Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ve Limited Şirketi Sultanbeyli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Yakup Bayı tarafından kuruldu.

Bayı Otomotiv İnşaat Gıda Araç Kiralama Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ve Limited Şirketi kuruldu!

Bayı Otomotiv İnşaat Gıda Araç Kiralama Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ve Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Yakup Bayı tarafından kuruldu.

Yaşar Araç Kiralama Emlak Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Yaşar Araç Kiralama Emlak Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 500 bin TL semaye bedeli ile Çiğdem Yaşar tarafından kuruldu.

Kiralık araçlarla kaza yapılırsa neler yapmak gerekiyor? Uzmanından tek tek tavsiyeler geldi!

Enuygun.com Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, kiralık araçla kazan yapılması halinde yapılması gerekenleri açıkladı. Sağlam, "Kiralık araç ile seyahat eden kişiler de tüm diğer sürücüler gibi kaza anında sakin kalmalılar" dedi.

Rüyalar Gayrimenkul İnşaat Turizm Araç Kiralama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rüyalar Gayrimenkul İnşaat Turizm Araç Kiralama Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile B.S. Mohammed Alı M ve Mubarak Mohd F Al-Hajrı ortaklığında kuruldu.

Hamadan Gayrimenkul Araç Kiralama Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Hamadan Gayrimenkul Araç Kiralama Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile H. Abdelrahman A. A. Alzaroonı tarafından kuruldu.

Uzman isim kiralık araçlara ilişkin tek tek uyardı: Araç kiralarken bu tuzağa sakın düşmeyin! Aman dikkat...

Araç fiyatlarının artmasından sonra araba almayı erteleyenler araç kiralamaya başladı. Ancak bir internet sitesinde Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam vatandaşları araç kiralamaya ilişkin uyardı. İşte detaylar...

Mega Yatırım Gayrimenkul Ve Araç Kiralama Anonim Şirketi kuruldu!

Mega Yatırım Gayrimenkul Ve Araç Kiralama Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Uğur Toptaş tarafından kuruldu.

araç kiralama şirketleri kara liste Haberi

araç kiralama şirketleri kara liste

Araç kiralama piyasasında kullanılan "kara liste" uygulamasına para cezası geliyor. Dünya Gazetesi Hüseyin Gökçe'nin heberine göre; Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), araç kiralama firmalarının ‘kara liste’ uygulamalarını, kendi aralarında bölüşmelerini '6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa' aykırı buldu.

Kurul, araç kiralama firmalarının bir diğer kiralamada kullanmak maksadıyla kendi müşterilerine yönelik bu şekil bir liste kaydı oluşturabileceği, fakat bunların başka kiralama firmalarıyla paylaşılmasının önüne geçilmesi yönünde tedbir alınması gerektiğine karar verdi. Kararda kara listelerin, şahısların araç kullanımında oluşabilecek olumsuzlukları içeren bilgilerine yer verildiği kaydedildi.

Kararda, araç kiralama yazılımcısı ve satıcısı şahısların araç kiralama firmalarına kara liste özelliği de içeren yazılımlar olduklarını ancak söz konusu yazılımların, sistemin başka araç kiralama şirketlerine açılacak şekilde tasarlandığı bilgisi verildi.

Kararın son bölümünde yer verilen bilgilerde, önlem...