25 / 04 / 2024

araç satışı

araç satışı

İnternet sitelerinde satışı yapılan 2. el otomobil ilanlarını takibe alan Ticaret Bakanlığı, devir hilesiyle hazırlanan 50 bin ilan belirledi.

Araç alacaklar bu hileye dikkat! Sadece uzman olanlar anlıyor

Otomobil piyasasından haksız kazancın önüne geçmek için uygulamaya sokulacak olan ‘6 ay ve 6 bin km’ şartı farklı hileler ile ihlal edilmeye çalışılıyor…

Aracını satacaklar dikkat! Otomobil satışına bir denetim daha geliyor!

Ticaret Bakanlığı, 2. El araç satışında altı bin kilometre ve altı ay şartı getirmişti ancak denetimler bununla kalmadı ve 15 Eylül sonrasına uyarı yaptı…

Araba alacaklar dikkat! İkinci elde satışlar...

Son gelişmelerin ardından vatandaşlar hem ikinci el hem de sıfır araba fiyatlarıyla ilgili yapılan son dakika haberlerini araştırmaya koyuldu. Getirilen 6 ay ve 6 bin km kuralı sonrası ikinci el araç piyasasının durumu da merak edilmeye başlandı.

Noter araç satış ücreti 2024! Otomobil alacaklar hemen bakın!

Otomotiv sektöründe sert rüzgarlar eserken, 2. el araçlara yönelen pek çok kişi de noter araç satış ücreti 2024 ile ilgili araştırma yapıyor. Peki 2024 yılı noter araç satış ücreti ne kadar?

Hangi otomobillerin değeri düştü hangileri değer kazandı?

Otomobil sahipliği, özellikle yeni bir araç satın alındığı zaman amortismanla karşı karşıya kalınmasını gerektirmektedir. Fakat, bazı araçlar, diğerlerine oranla daha az değer kaybına maruz kalıyor. Buna göre yapılan araştırmada değer kaybeden ve kazanan otomobiller açıklandı.

Toyota'dan sıfır arabada ayın kampanyası neler?

Toyota, sıfır kilometre araba alacaklar için indirim ve kampanyalı fırsatlarını açıkladı. Buan göre, marka kredi destekli kampanya ile en ucuz fiyat ile sıfır araç satışı başladığını duyurdu.

Araç alım-satımında yeni dönem başlıyor! Artık mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak!

Araç alım-satımında yeni dönem resmen başlıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) bünyesinde MASFEDTAM ismiyle kurulmuş olan tahkim mekanizmasıyla kusurlu araç alım satımındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gidilmeden çözülecek.

2024’ün en ucuz sıfır araç modeli hangisi? Hyundai 2024 model araçlarının şubat ayı fiyat listesini açıkladı!

Otomobil markası Hyundai, şubat ayı girerken 2024 model sıfır araçlarının zamlı liste fiyatlarını duyurdu. Geçen aya göre en az 30 bin TL'lik bir fiyat artışı ile dikkat çeken marka, 2023 model araç satışlarını geride bırakmayı amaçlıyor.

Opel, elektrikli araç satışlarını yüzde 22 oranında artırdı...

Opel'in elektrikli araç satışlarını, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 22 oranında artırdığı kaydedildi. 

MASFED: Otomobil piyasasına topyekün tedbir alınmalı! 

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç,  Türkiye’de üretilen araçlar için bazı teşvik ve desteklerin sağlanması için topyekün önlem alınması gerektiğine vurgu yaptı.

TÜİK açıkladı! Araç satışlarında zirve yer değiştirdi...

Türkiye'de Aralık 2023 yılına ait araç satış istatistikleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından raporlandığı kaydedildi. Buna göre, aralık ayında Renault'nun satışlarda zirveye çıktığı belirtildi.

Ford’dan sıfır araçta anahtar teslimli kampanya!

Ford’dan 387 bin Türk Lira peşinat ile sıfır araç teslim kampanyası başladığı duyuruldu. Marka, sıfır kilometre araç satın alma düşüncesinde olan vatandaşlara, mevcut fırsatları değerlendirerek kendilerine sunulan imkanlardan faydalanmak istiyorlar. Ford, cazip ödeme seçenekleri ile  sıfır kilometre

2023'te en çok satılan 2. el otomobil markaları belli oldu!

2023'te 1 milyon 881 bin 97 ikinci el araç satıldı. Peki en çok hangi otomobil markaları tercih edildi? 

Araç kiralama sisteminde benzinli araçlar tercih ediliyor...

Araç satın almada olduğu gibi araç kiralamada da hangi aracın seçileceğine karar verirken aracın yakıt türü önemli bir hal almaktadır. Benzinli araçların kiralama ücretleri diğer yakıt türleri ile çalışan araçlara göre daha uygun olabiliyor. İşte haberin ayrıntıları...

Otomobil satışları yüzde 60,8 arttı! 

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2023'ün 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60,8 attı. Söz konusu dönemde rekor 1 milyon 73 bin 982 adet araç satıldı.

Sıfır araç alacaklar için kritik tarih! Sabredenler kar edecek

Sıfır araç satın almak isteyenlere müjdeli haber. Bu tarihten sonra sıfır araç fiyatları resmen düşecek. Ünlü ekonomist tarafından yapılan son tahmine göre, kar etmek isteyenler bu tarihe dikkat etsin. İşte tüm ayrıntılar...

araç satışı Haberi

araç satışı

İkinci el otomobilde fahiş fiyatlandırmayı ve haksız kazancı önlemek amacıyla gerçekleştirilen düzenleme 15 Eylül'de yürürlüğe girdi. Yürürlülüğe giren 6 ay veya 6 bin kilometre uygulaması oto galeri ve bayileri kapsıyor. Uygulamadan kişisel araç satışları ise kapsam dışında tutuldu.

Yürürlülüğe giren 6 ay veya 6 bin kilometre uygulamasından etkilenmek istemeyen bazı galericiler ise 'devir' hilesine başvuruyor.

50 BİN İLAN BELİRLENDİ

TRThaber'de yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı, yeni uygulamanın yürürlülüğe girmesinin ardından internet sitelerindeki ilanları tespit ederek takibe aldı. Bakanlık, internet sitelerinde devir hilesiyle hazırlanan 50 bin ilan belirledi.

300 BİN TL CEZA GELEBİLİR

Şu anda Kabahatler Kanunu'na göre 8 bin lira olan cezanın caydırıcı hale gelmesi için çalışma başlatıldı. İkinci elde satış şartlarını hülle yoluyla ihlale 300 bin TL ceza kesilmesi gündemde. Meclis'te AK...