25 / 04 / 2024

Araba alacaklar dikkat! İkinci elde satışlar...

Araba alacaklar dikkat! İkinci elde satışlar...

Son gelişmelerin ardından vatandaşlar hem ikinci el hem de sıfır araba fiyatlarıyla ilgili yapılan son dakika haberlerini araştırmaya koyuldu. Getirilen 6 ay ve 6 bin km kuralı sonrası ikinci el araç piyasasının durumu da merak edilmeye başlandı.



Otomobil fiyatlarının düşmesini uman araç alıcıları, internette "'Otomobil fiyatları düşecek mi?" diye aramaya koyuldu. Bu arada araba alacakları ilgilendiren yeni detaylar açıklandı. Bu detaylara göre; İkinci el otomobil satışları yüzde 45 azaldı ve fiyatlarda ise yüzde 5 ila 10 arasında gerileme görüldü. İşte detaylar...

Getirilen 6+6 şartı ve ÖTV'de oluşan indirim beklentisinden ötürü araba almak isteyenler bekleyemeye koyuldu. Piyasalara durgun bir hava hükmederken "otomobil fiyatları düşecek mi?" soruları sıkça gündeme gelemeye başladı.  Araba alacak vatandaşlar da ikinci el otomobil fiyatlarını gün be gün takibe aldı. Bununla beraber araba alacakları ilgilendiren önemli veriler ortaya çıktı.

Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında, satışların temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 45 azaldığı açılandı. Fiyatlarda ise yüzde 5 ila 10 arasında düşüş olduğu görüldü.


Geri Dön