16 / 04 / 2024

16/9’da ikinci el satışlar arttı!

16/9’da ikinci el satışlar arttı!

16/9 projesinde ikinci el satışları arttı. Projeyle ilgili bilgi veren emlakçılar, “Dairesini satmak isteyenlerin sayısında artış oldu. İkinci elde satışta olan daire sayısı 7-8 iken, son aylarda bu rakam 14-15’e çıktı” dediler




Ulaştığı 85 metre yükseklikle tarihi yarım adanın silüetini bozduğu eleştirileri alan, bu konuda Başbakan Erdoğan’ın da tepkisini çeken 16/9 projesinde ikinci el satışları arttı. Projeyle ilgili bilgi veren emlakçılar, “Dairesini satmak isteyenlerin sayısında artış oldu. İkinci elde satışta olan daire sayısı 7-8 iken, son aylarda bu rakam 14-15’e çıktı” dediler.  Bir yıldır ellerinde satılmayı bekleyen daireler olduğunu söyleyen emlakçılar, fiyatların yüksek olmasının da satışların uzamasında etkili olduğunu belirtti. Bazı emlakçılar ise projenin durumu nedeniyle 16/9’dan daire satışı yapmaktan vazgeçtiklerini söyledi.


Astay Gayrimenkul tarafından Zeytinburnu Kazlıçeşme’de inşa edilen 16/9 projesi, 36, 32 ve 27 katlı 3 bloktan ve 496 daireden oluşuyor. Başbakan Erdoğan, Zeytinburnu’nda yükselen ve şehrin silüetini bozduğunu söylediği ‘OnaltıDokuz’ isimli kulelere tepkisini dile getirerek, “Sahibiyle konuştum. Tıraşlayın dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. O yüzden çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum” açıklaması yapmıştı.


1+1 daireler 825 bin TL’den satılıyor


Fiyatlarının yüksekliğiyle dikkat çeken lüks 16/9 projesinde 1+1’lerin kira fiyatları 3 bin TL iken, üst katlarda yer alan deniz manzaralı dairelerin kiralama fiyatları ise 10 bin TL’nin üzerinde olduğu görülüyor. Projede satılık ikinci el dairelerin fiyatının deniz manzaralı 1+1’lerde 825 bin TL, deniz manzaralı 3+1’ler de ise 2 milyon 200 bin TL’lerden satışa çıktığı dikkat çekiyor.


Yabancılar Ottomare’den alım yapıyor


Zeytinburnu sahilde Sinpaş Yapı tarafından yapılan Ottomare projesine ise yabancıların ilgisinin devam ettiği belirtiliyor. Tamamlanmak üzere olan projeden Arap yatırımcıların ve yurtdışında yaşayan Türklerin alım yaptığı belirtiliyor.


Leyla İlhan/Dünya


Geri Dön