19 / 04 / 2024

arapların türkiye emlakları

arapların türkiye emlakları

Kuveyt Ulusal Bankası, Türkiye'de gayrimenkul alırken İslami usullere göre fon kullanmak isteyenlere yönelik İslami prensiplere göre işleyen ilk gayrimenkul fonunu kurdu. Minimum yatırım miktarı 250 bin dolar olacak.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yarın Türkiye'ye getirilecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Arnavutluk'un Türkiye'ye iadesine karar verdiği kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, yarın Türkiye'ye getiriliyor.

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de tam gaz olacak!

Türkiye'de geçtiğimiz sene yabancılara 67 bin 490 konut satıldığı belirlendi. Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de sürecek!

Otomotiv pazarında Avrupa gözünü Türkiye’ye çevirdi! Türkiye İspanya’yı geride bırakıyor!

Avrupa’da gittikçe sertleşen emisyon kuralları, üreticileri elektrikli araç üretimine mecbur bıraktığı için gözler Türkiye’ye çevrildi. Citroen CEO’su Cobee, içten yanmalı motorda birinci pazarın Türkiye olacağını söyledi.

Elektrikli otomobilde flaş gelişme! Devler yönünü Türkiye'ye kırdı

Türkiye'de elektrikli otomobil satışlarındaki artış, markaların yönünü Türkiye'ye çevirmesini sağlıyor. Birçok marka iddialı elektrikli modellerini yıl içinde Türkiye pazarında satışa sunarken, Tesla da Türkiye'deki merkezi için iş ilanları yayınlıyor.

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı! Yalı dairesi fiyatına konut alıyorlar!

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı ve 9 bin adede çıktı. Karadeniz sahili dışında istedikleri yerden ev alabilen Rusların en çok konut satın aldığı şehir ise Antalya oldu...

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını, konut satışlarının hareketlendiğini belirtti.

Samsug Galaxy A53'ün Türkiye fiyatı belli oldu! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Samsung, geçtiğimiz haftalarda Galaxy A serisinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Şimdi ise Galaxy A serisinin yeni üyelerinden biri olan Samsung Galaxy A53'ün Türkiye fiyatı belli oldu! Peki, Samsung Galaxy A53 fiyatları ne kadar? İşte 2022 Mart fiyat listesi...

arapların türkiye emlakları Haberi

arapların türkiye emlakları

Petrol fiyatlarında yaşanan fiyat artışıyla birlikte petrol zengini Arap ülkelerinin gelirleri de hızla artıyor. Elde edile gelir ülkelere göre farklı şekilde değerlendirilirken özellikle gayrimenkul yatırımları yapılan harcamaların başında geliyor. Son yıllarda ülkelerin ellerindeki kaynakları değerlendirme konusunda ulusal yatırım fonları da öne çıkmaya başladı. Araştırmalar finans dünyasında hareket eden İslami kaynaklı yatırım fonlarının toplam değerinin 800 milyar dolar seviyesinde olduğunu gösteriyor. Körfez Arap Ülkelerinin İşbirliği (KAÜİ) adı verilen ortaklık ise bu alanda giderek etkinliğini artırıyor. Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bir araya gelmesiyle oluşturulan ekonomik ortaklık 9.6 milyar dolarlık bir fon büyüklüğüne yön veriyor. ABD'den Asya'ya, Avrupa'dan Ortadoğu'ya kadar geniş bir alan içerisinde faaliyet gösteren ortaklık özellikle gayrimenkul alanında önemli yatırımları bulunuyor.


MİNİMUM YATIRIM 250...