29 / 03 / 2024

Arasta Çarşısı

Arasta Çarşısı

Bolu Altındağ Belediyesi'nin Hamamönü bölgesi gibi Gerede Arasta Çarşısı'nın da aynı güzellikte dokusu korunarak turizme kazandırılmayı planlıyor.

1985 yılında Arasta Çarşısı'nda 40 dükkan kiraya verilmiş!

1985 yılında Arasta Çarşısı'ndaki 40 dükkan ihale usulüyle kiraya verilmiş. Çekişmeli geçen ihalede 11.5 metrekarelik ilk dükkan 380 bin liraya kiraya verilmiş. Dükkanlar toplamda 14 milyon 42 bin liraya kiraya verilmiş.

1985 yılında Arasta Çarşısı hizmete girecekmiş!

1985 yılında Sultanahmet Meydanı'ndaki tarihi Arasta Çarşısı hizmete girecekmiş. 1612 yılında Sultan I. Ahmet tarafında inşa ettirilen tarihi çarşıda bulunan 80 dükkandan 40'ı, 25 ile 125 bin lira arasında kiraya verilecekmiş.

Çaycuma Arasta Çarşısı için sözleşme imzalandı!

Çaycuma’ya 1 milyon 150 bin lira bedelli "Arasta Çarşısı" inşası için Çaycuma Belediyesi ile BAKKA arasında sözleşme yapıldı. 

Bolu Gerede Arasta Çarşısı'na ilk kazma 2017'de vurulacak!

Bolu Altındağ Belediyesi'nin Hamamönü bölgesi gibi Gerede Arasta Çarşısı'nın da aynı güzellikte dokusu korunarak turizme kazandırılmayı planlıyor.

Akşehir Arasta Çarşısı restorasyonu 2017'de tamamlanacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan asırlık Arasta Çarşısı’nda 300 işyerinde restorasyon çalışması başladı ve devam ediyor. Çalışmaları 2017 yılında tamamlanacağı çarşının turizm açısından büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Konya Akşehir Arasta Çarşısı’nda tarihi dönüşüm!

KONYA Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan asırlık Arasta Çarşısı’nda başlattığı sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarına hızla devam ediyor. Çarşı ilçeye ekonomik haraketlilik ve turizm açısından katkı sağlayacak.

Konya Tarihi Arasta Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Yıllardır restore edileceği günü bekleyen Tarihi Arasta Çarşısında restorasyon çalışmaları başladı. Tamirat ve tadilat gören dükkan sahipleri geçici olarak hal binasına yerleştirildi.

Fesih Bingöl'den Sanayi Çarşısı açıklaması!

Sanayi Çarşısı'nda 'planın içi boş' tartışmalarını değerlendiren Bingöl: "Konut, ticaret ve yeşil alanların planda gösterildiğini farz edelim. Mülk sahibi, Belediyeye "Benim yerim ticaret alanı, şunu vermediğiniz zaman kabul etmiyorum" diyebilir." dedi.

Volkan Doğan: Sanayi Çarşısı'ndaki dönüşüme karşı değiliz!

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Doğan, Sanayi Çarşısıyla ilgili dönüşüme karşı olmadıklarını belirterek, "Dönüşümün hakkaniyet çerçevesinde ve esnafımızın mağdur olmayacağı şekilde olmasından yanayız. Biz bu bölgede yaşanan belirsizliğe karşıyız" dedi.

Eskişehir Sanayi Çarşısı için sessiz mi kalınıyor?

Eskişehir'de bir aydan beri önemli bir konu tartışması var. Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışılıyor. Sanayi Çarşısının dönüşümü ile ilgili esas konuşması, görüş belirtmesi gerekenler sessiz kalıyor?

Eskişehir Sanayi Çarşısı'nın dönüşümü ertelendi!

Milli İrade Gazetesi'nin yazarlarından Bülent Özyazıcı bugükü yazısında Eskişehir Sanayi Çarşısı dönüşüm projesinin ertelenmesinden bahsetti. İşte Bülent Özyazıcı'nın o yazısı..

Eskişehir Sanayi Çarşısı kaldırılacak mı?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, EMKO'da esnafla buluştu. Kurt, her türlü engelleme ve baskıya rağmen Sanayi Çarşısı'nı kaldıracaklarını ifade etti. Toplantıya, Oto Tamirciler Odası Başkanı Halil Kılıç da katıldı.

Kazım Kurt: Küçük Sanayi Çarşısı kaldırılacak!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümü ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Kurt, her türlü engelleme ve baskıya rağmen Sanayi Çarşısı’nı kaldıracaklarını ve yılmayacaklarını söyledi.

Yenilenen Zafer Çarşısı faaliyete geçti!

Ankara'nın en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı. Çarşı engelliler için de düzenlendi.

Trabzon Kemeraltı Çarşısı yenileniyor!

TRABZON tarihî Kemeraltı Çarşısı, Ortahisar Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle yenileniyor. Ortahisar Belediye Meclisinde dün görüşülen proje, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Arasta Çarşısı Haberi

Arasta Çarşısı

Yaklaşık 30 yıldır tartışılan ve şehrin merkezinde büyük bir kısmı atıl kalan Tarihi Arasta için esnaf ve mülk sahipleriyle Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar; "Arasta çarşımız için koruma amaçlı imar planı şartlarına ve tescilli yapılara uygun olarak tarihi arastanın özelliklerini, kültürünü, dokusunu yaşatacak şekilde restore yapmayı planlıyoruz. Amacımız Altındağ Belediyesi'nin Hamamönü bölgesi gibi Gerede Arasta Çarşısı'nı da aynı güzellikte dokusunu koruyarak hem turizme kazandırmak, hem de Gerede'nin merkez çarşısının görüntüsünü değiştirmek. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, Belediyemizin bu alanda hiçbir kar düşüncesi yoktur. Esnafımızın elini güçlendirmek istiyoruz. Ben yaptım oldu mantığı ile değil, karşılıklı fikir alışverişleriyle en doğru çalışmayı nasıl yaparız mantığıyla hareket ediyoruz. Bu şekilde toplantılar gerçekleştirerek inşallah 2017 yılında...